Агенция Пътна инфраструктура“ е осъдена да плати обезщетение от общо

...
Агенция Пътна инфраструктура“ е осъдена да плати обезщетение от общо
Коментари Харесай

Пътната агенция осъдена да плати 600 000 лв. обезщетение за трагичния инцидент в тунел „Ечемишка“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е наказана да заплати обезщетение от общо 600 000 лева на роднините на дамата, която умря при случай в тунела „ Ечемишка “ на автомагистрала „ Хемус “. Тогава през февруари 2017 година структура на осветително тяло падна върху автомобил и аргументи гибелта на покойницата. По решение на Софийски градски съд брачният партньор, двете деца и майката на жертвата би трябвало да получат всеки по 150 000 лева.  обезщетение за породената гибел, съобщи в. Сега.

В своя отбрана АПИ е твърдяла, че става дума за „ инцидентно събитие “. Тази догадка обаче е отхвърлена от арбитър Евгения Генева от Софийски градски съд.

Според нея фактът, че след случая АПИ е направила ремонт на осветителните тела, кабелите и структурата на стойност от над 304 хиляди лева демонстрира, че тази защитна теза е „ неуместна “.

В желае си наследниците на жертвата настояват, че са претърпяли загубата тежко, а брачният партньор на починалата е развил и онкологично заболяване. Те упорстват, че причина за злополуката е нехайството на АПИ. Носещата структура на осветителните тела била инсталирана през 1984 година и повече от 20 години оборудването било оставено без антикорозионна отбрана, заради което от 2010  година е трябвало да се ремонтира главно, а от 2015 година е трябвало да се демонтира, защото била в спешно положение.

Още през 2010 година осветително тяло паднало върху различен автомобил, при което водачът бил засегнат. През 2016 година имало повреда в тунела, засегнала една от напречните греди. Но макар тези произшествия ремонт не бил изработен, споделя исковата молба.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР