Агенция ФокусТурция през следващите седмици ще проведе търг за Канал

...
Агенция ФокусТурция през следващите седмици ще проведе търг за Канал
Коментари Харесай

Ердоган: Търгът за изграждането на Канал Истанбул ще е в следващите седмици

Агенция " Фокус "

Турция през идващите седмици ще организира търг за Канал " Истанбул " - мега-инфраструктурен план, включващ построяването на 45-километров корабоплавателен канал в Истанбул, паралелен на Босфора, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, представен от турското англоезично издание " Hurriyet Daily News ".

" Надявам се, че ще проведем търга през идващите седмици и ще сложим началото на построяването на Канал " Истанбул ". Работите за това не бяха стартирани преди седмица, месец или година. Това беше стъпка, направена в края на моя кметски мандат. Ще актуализираме плана “, сподели Ердоган.

Думите на президента пристигнаха по време на тирада на среща за експортьори на услуги в конгресния център в Истанбул.

" Те не съумяха да спрат това макар всички старания. Особено индивидът отпред на главната съпротива. Казваме Канал " Истанбул " и той споделя " Няма да можете да го извършите ", сподели Ердоган. Той имаше поради основния опозиционен водач на Народнорепубликанската партия Кемал Кълъчдароглу.

" Ние ще го изградим без значение какво вършиме. От една страна, той също заплашва изпълнителите. Той споделя: " Който е в това, би трябвало да знае, че няма да им върнем парите, когато (дойдем на власт). " Какво значи това? Освен това е друго нещо, което няма да стане (да дойдете на власт) ", сподели Ердоган.

Кълъчдароглу на 19 декември упрекна държавното управление, че „ съобщи “ Истанбул с планувания план Канал " Истанбул ". Той също по този начин съобщи, че планът няма да бъде обновен, тъй като ще има " промяна на държавното управление на идващите избори ".

" Всички възразяват, само че един човек споделя: " Ще го направя "? Той споделя: " Ще слея Черно море с Мраморно ". С каква логичност? Не, не можете да извършите това и няма да можете да го извършите. Ще си тръгнете на (следващите) избори, по този начин или другояче ", сподели Кълъчдароглу.

„ Никой не смее да отдели пари (за този проект). Няма да дадем даже и стотинка. Не получават ли задоволително от предаването на Истанбул? “, добави той.

Известен като „ вманиачен план “, Канал " Истанбул " е в дневния ред на държавното управление от 2011 година, само че реализирането му се забавя няколко пъти заради финансови проблеми и опасения за околната среда.

С канала държавното управление се стреми да отвори неестествен морски път сред Черно и Мраморно море, с цел да смекчи трафика на петролни танкери през Босфора, както и да построи нови устойчиви на трусове жилищни региони по продължение на канала.

Природозащитниците показаха съществени опасения по отношение на изкуствения канал, като настояват, че морският път ще навреди на подземните водни запаси на Истанбул и ще заплаши Мраморно море дружно с други обществени и урбанизационни опасности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР