Агентите на родното ФБР ще следят за използването на опасни

...
Агентите на родното ФБР ще следят за използването на опасни
Коментари Харесай

ДАНС ще следи за Новичок

Агентите на родното ФБР ще наблюдават за потреблението на рискови химикали като "Новичок ". Това плануват промени в Закона за ДАНС, импортирани от държавното управление за гласоподаване в Народното събрание.

Министерският съвет вменява ново обвързване на организацията. Освен за похищения над националната сигурност, свързани с интернационалната търговия на оръжия, родното ФБР ще бъде длъжно да следи и за производството, съхранението, разпространяването и потреблението на оръжия за всеобщо заличаване. Такива са нуклеарните оръжия, касетъчните муниции, биологически оръжия и химически, измежду които е и придобилият известност поради случая със Сергей Скрипал и щерка му Юлия "Новичок ".

Сред новите функционалности на ДАНС е и реализирането на връзките на България със задграничните й представителства с изключение на в случаите, когато това е работа на Държавната организация „ Разузнаване “.

Новите текстове касаят главно транспонирането на евродиректива за събирането и съхраняването на данни на пасажери на полети. Националното звено за резервационни данни ще пази 5 години данни от паспортите и самолетните билети на пътуващите за предварителна защита или след това следствие на закононарушения. Информацията ще бъде налична за партньорските служби, измежду които към този момент и Европол. Тя ще се дава за все по-широк кръг обвинени – измамници, представяли се за държавни чиновници, ръководители на опити за държавен прелом, хакери и други

Полицаи, граничари, антитерористи обаче не могат да взимат решение да подхващат ограничения против пасажери на база раса, етнос, политически или религиозни възгледи или полова ориентировка, е записано в закона. Без да попада в евродирективата, звеното ще събира персонални данни и на екипажа на самолета, защото постоянно негови членове стават съучастници в терористични актове или в похищение на самолети.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР