Агенти на ДАНС не са влизали в МВР, за да

...
Агенти на ДАНС не са влизали в МВР, за да
Коментари Харесай

Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в МВР

Агенти на ДАНС не са влизали в Министерство на вътрешните работи, с цел да изземват секретни документи. Това съобщи пред " Свободна Европа " вътрешният министър Бойко Рашков . Според него някой популяризира погрешна информация, с цел да основава ужас.
Че сътрудници на ДАНС са влезнали в ГДБОП, националната полиция и профилираната прокуратура заяви по-рано уеб сайтът на Българска национална телевизия. Според чиновниците изземат секретни документи, отнасящи се до следствия.
 Рашков сподели документи против Бойко Борисов за оказване на напън на очевидец по дело Рашков сподели документи против Бойко Борисов за оказване на напън на очевидец по дело
Напрежение сред някогашния министър председател на България Бойко Борисов и сегашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В изявление за журналис...
" Никой на никое място не е нахлувал, ние сме в министерството. Някой съзнателно основава подобен ужас, тъй като не му се изпуска властта ", съобщи Рашков.
Пред " Свободна Европа " министърът съобщи, че час по-рано е бил в националната полиция, с цел да показа новия ѝ шеф Станимир Станев и всичко е било умерено. След това се видял с шефа на ГДБОП Калин Стоянов, който не му споделил нищо сходно. Според Рашков чиновници на ДАНС имало в спецпрокуратурата. Те обаче правили регулярна инспекция.
" Това е една рутинна активност на организацията, която тя организира там, където е планувана, че би трябвало да се направи такава инспекция. Включително когато бях ръководител на Бюрото за надзор на СРС-тата те са идвали неведнъж да ревизират по тази линия и в това аз не виждам безусловно никаква бомба, както прочетох на едно място ", съобщи Рашков.
Според него е небивалица, че сътрудници на ДАНС изземват материали по следствия, тъй като това нямало по какъв начин да стане. Министърът заподозря, че някой цели да внесе ужас и евентуално този някой е от ГЕРБ.
 Хаджигенов и Бабикян показаха документи за подслушване на вътрешния министър Хаджигенов и Бабикян показаха документи за подслушване на вътрешния министър
„ За пръв път Министерство на вътрешните работи има късмет да се държи като Министерство на вътрешните работи, а не като охранителна компания на този или оня “. Това съобщи юрист Николай Х...
" В никакъв случай това не е актуалното служебно държавно управление. А кой различен? Възможностите са разнообразни. Една от тези благоприятни условия е ГЕРБ. Вие за първи път ли виждате дезинформация в общественото пространство? Това е нещо всекидневно. И допускам, съвсем съм уверен, че ГЕРБ ще продължи, ще ускори тази акция с лъжливи вести, с цел да може да основава една неустановеност, тъй като въпреки всичко изборите наближават ", сподели той и добави, че служебният кабинет няма никакъв интерес от такива разстройства.
Към момента за дейностите на ДАНС няма публична информация. От организацията не са съобщавали нищо. От прокуратурата – също.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР