Африканската футболна конфедерация (КАФ) ще проведе само един квалификационен кръг

...
Африканската футболна конфедерация (КАФ) ще проведе само един квалификационен кръг
Коментари Харесай

Световните квалификации в Африка се променят

Африканската футболна конфедерация (КАФ) ще организира единствено един квалификационен кръг за Световното състезание през 2026 година, вместо трите рунда на досегашния формат.

Африка има девет квоти за разширения шампионат от 48 тима, който ще бъде извършен в Мексико, Съединени американски щати и Канада. Квалификациите ще преминат в девет групи, от които единствено спечелилият непосредствено продължава към Мондиала.

Доскоро КАФ излъчваше участниците си след три квалификационни стадия - прелиминарен с поставените по-ниско в ранглистата страни, групова фаза и плейофи. Така пет тима стигаха до международни шампионати.

За миналия Мондиал в Катар квалификациите бяха извършени в шестмесечен интервал, само че идващият ще продължи цели 23 месеца.

Жребият за квалификациите за 2026 ще бъде извършен в Бенин на 12 юли, оповестяват от КАФ. Ако в него вземат участие всички 54 африкански федерации, всяка група ще има по шест тима, сложени съгласно ранглистата на ФИФА.

Важно за отбелязване е, че четирите най-хубави втори тима ще имат късмет да стигнат до Мондиал 2026 чрез междуконтинентални квалификации. Въпросните четири най-хубави втори в Африка отиват на бараж между тях, с цел да дефинират един победител.

Този десети африкански отбор ще играе плейофен шампионат от шест тима от други зони, от който за Мондиал 2026 ще се класират два. Представителите на всяка зона ще бъдат по един, като се изключи Европа. На нейно място ще има още един тим от домакина КОНКАКАФ.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР