Африка е уникално място, чиято магия човек може да усети,

...
Африка е уникално място, чиято магия човек може да усети,
Коментари Харесай

Шест мита за Африка, в които хората вярват

Африка е неповторимо място, чиято магия човек може да усети, в случай че посети този несравним континент. Но Африка крие и доста секрети, за които не подозираме. Вижте 6 мита за Африка, в които хората имат вяра:

В Африка няма механически напредък

Около 90% от африканците имат мобилни телефони, има програмисти, които основават свои лични приложения. Например локалните бизнесмени са основали услуга за земеделските стопани с рекомендации за развъждане на добитъка и информация за естествени бедствия. Освен това, в Африка има развито произвеждане, в някои страни се създават огромни машини, както и коли.
 африканка Thinkstock/Getty Images
Африка е гореща пустиня

Често когато някой чуе за Африка той пресъздава покритата с пясъци гореща пустиня Сахара. Всъщност Африка има голяма повърхност от тропически гори, планината Килиманджаро, заснежени върхове и савана.

В Африка живеят единствено чернокожи

Много хора имат вяра, че Африка е населявана единствено от чернокожи. Истината е, че тя е дом на повече от един милиард души, които са от разнообразни култури и с друг цвят на кожата.

Пъстрата палитра е образувана от многообразието на другите тонове на кожата на коренното население и на огромния брой преселници от Европа и Азия, които са останали в Африка от времето на колониите, или избягали в Африка, тъй като са били преследвани.

Африка е населявана от диви животни

Много телевизионни излъчвания и филми ни демонстрират, че Африка е населявана от диви животни, които свободно бродят в природата и даже могат да атакуват хора.

Всъщност множеството сафарита се правят през зимните месеци, когато евентуално рисковите змии и инсекти са в хибернация. Що се отнася до дивите животни, множеството от тях в този момент живеят в национални паркове.
 жираф Thinkstock/Getty Images
В Африка има доста висока степен на престъпност

Истината е, че туризмът е мощно развъртян в африканските страни и те последователно се первръщат в съвременна и желана деситнация измежду западните туристи. Нивото на обслужване на континента нараства, изискванията за туризъм се усъвършенстват, само че в това време е съхранено чувството за непосредственост с природата и екзотиката.

Африка няма културно завещание

Като мислим за Африка, постоянно си представяме примитивно общество без развита просвета и даже история. Но Африка справедливо е наречена люлка на цивилизацията - има доста антични здания и други монументи на културата. Само в Кения има над 200 архитектурни монументи.
 африканка Thinkstock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР