Афганистанската благотворителна организация Learn Afghanistan“ е открила тайно онлайн училище

...
Афганистанската благотворителна организация Learn Afghanistan“ е открила тайно онлайн училище
Коментари Харесай

Тайно онлайн училище за момичета заработи в Афганистан

Афганистанската благотворителна организация „ Learn Afghanistan “ е разкрила скрито онлайн учебно заведение в страната за девойки над 12-годишна възраст, на които талибаните не разрешават да посещават образователни занятия след идването им на власт, оповестява „ Таймс “.

" Обучаваме 100 девойки, които ще бъдат бъдещето на . С помощта на таблети те учат дружно и получават задания за домашна работа през седмицата ", споделя Паштана Дурани, началник на " Learn Afghanistan ". По думите ѝ часовете се водят от учителки, добавя БГНЕС.

„ Learn Afghanistan “ е провел стратегии по предмети като просвета, технологии, инженерство и математика. Момичетата се образоват и на програмиране и създаване на уеб страници. Подробностите за онлайн учебното заведение остават в загадка, с цел да се защитят чиновниците и учениците. Програмата също по този начин образова девойките да намират просветителни материали, с цел да могат сами да подобрят знанията си.
 Спецслужбите на седем страни приканиха за обединен метод по отношение на Афганистан Спецслужбите на седем страни приканиха за обединен метод по отношение на Афганистан
Специалните служби на Иран, Казахстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан приканиха интернационалните организации и международна...

" Всички сме доста загрижени, изключително за достъпа на дамите до обучение. Ето за какво тази стратегия е доста значима ", споделя Назифа Рахмати, учителка, участваща в програмата.

Вестникът написа, че благотворителната организация е стартирала и стратегия за подкрепяне на бременни дами и млади майки в достъпа им до безвъзмездни медицински грижи.

По-рано афганистанска правозащитничка описа по какъв начин е основала подземно учебно заведение в жилището си в Кабул, с цел да помогне на дъщерите си и на други девойки да получат обучение.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид съобщи пред " Шпигел ", че придвижването не е срещу девойките да вървят на учебно заведение, само че че към момента не е основана безвредна среда и безвреден превоз за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР