АЕК Атина победи ПАОК с 2:0 у дома в дербито

...
АЕК Атина победи ПАОК с 2:0 у дома в дербито
Коментари Харесай

Десподов и ПАОК със загуба в дербито срещу АЕК

АЕК Атина победи ПАОК с 2:0 вкъщи в дербито на 9-ия кръг на гръцката Суперлига. За гранда от Солун като титуляр стартира Кирил Десподов, който остана на терена до 60-ата минута, само че той, както и съотборниците му направиха прекомерно малко в офанзива. 

Орбелин Пинеда откри резултата в 17-ата минута, а при започване на втората част Никлас Елиасон оформи крайния резултат. 

Двубоят стартира с домашен напън. В 12-ата минута Езекиел Понсе пропусна да открие резултата с глава. Пет минути по-късно Орбелин Пинеда се възползва от подаване на Петрос Мантолас и с глава от близка отдалеченост вкара за 1:0. 

В 40-ата минута Понсе засече центриране на Джибрил Сидибе, само че прати топката рисково над гредата. 

Втората част стартира идентично на първата и по-добрата игра на АЕК докара до втори гол. В 54-ата минута Дамианс Шимански подаде към Никлас Елиасон, който със страховит удар от междинна отдалеченост матира Доминик Котарски за повторно. 

След час игра Кирил Десподов отстъпи мястото си на Тайсон. В 81-ата минута Константинос Галанопулос пропусна да вкара трети гол за домакините с шут от далечна отдалеченост, който мина на сантиметри от дясната греда. В 85-ата минута с пропуск се регистрира Мият Гачинович, а до края на срещата Стивън Цубер също пропусна. 

Едва в шестата минута на продължението на мача Янин Костантелиас от състава на гостите заплаши вратата на АЕК, само че Цицан Станкович блесна със страхотна демонстрация. 

С триумфа АЕК събра 20 точки и заема второ място във краткотрайното класиране, до момента в който ПАОК е четвърти със 17 точки. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР