Адвокатско дружество, регистрирано в София, е най-вероятната връзка между шефката

...
Адвокатско дружество, регистрирано в София, е най-вероятната връзка между шефката
Коментари Харесай

Софийска адвокатска кантора е връзката между банкерката Петя Славова и каптагоновия бос Цветан Цанев

Адвокатско сдружение, записано в София, е най-вероятната връзка сред шефката на Надзорния съвет на „ Инвестбанк “ АД Петя Славова и скандалния каптагонов необут от Държавна сигурност Цветан Цанев, написа bgregioni.com.
Адвокат Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са сътрудници в консултанските сдружения „ Бърд Консултинг “, „ Холк Консултинг “ и „ ИБ-Консултинг 1 “, демонстрира информация в Търговския указател.
Именно тези сдружения с шеф Мартин Божанов са и главните консултанти на „ Инвестбанк” и персонално на собственичката Петя Славова. Нещо повече, тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните каузи, а точно наказателното дело, по което бяха наказани някогашният изпълнителен шеф на банката Владимир Владимиров и счетоводителят Петър Маринов.
Същите юристи представляваха „ Инвестбанк” във връзка със скандалния случай ДИГ-94. Нека напомним, че през 2015 година банката бе наказана на втора инстанция да заплати 1,19 млн. лв. на компанията „ Диг-94” ЕООД, като арбитър реализатор бе направил запор за сумата.
Тогава обаче „ Инвестбанк” оспори запора и апелира решението във Върховния съд. Българска народна банка с писма до арбитър изпълнителя също оспори запора, като от Централната банка написаха, че осъществяването на правосъдното решение ще нанесе „ увреда” на „ Инвестбанк” (като че ли тя е над съда и би трябвало да й се опрости).
И тъкмо в този миг на опозиция против изплащането на дължимата сума, се оказва, че „ Инвестбанк” към този момент е изплатила на незнайния никому (освен на полицията) събирач на железа, регистриран за обири – Васил Колев от кв. „ Модерно предградие”. Оказа се, че Колев се е бил записал с подправени документи като съуправител на едноличната компанията „ ДИГ-94” ЕООД. Той даже е бил вписан от Агенцията по вписвания на 13 август 2015, като още същия ден е постигнал съглашение с банката и тя му е разкрила сметка в собствен клон в центъра на София, като му е изплатила на каса в брой над 1 милион лв..
И тук стигаме до най-интересното. Оказва се, че същата адвокатска фирма съставлява не различен, а скандалния каптагонов необут от някогашната Държавна сигурност Цветан Цанев по две каузи по разказа на СГП. Става дума за прокурорски преписки с номера 46322/2013 и 3961/2014 година. И двете каузи са по сигнал по отношение на осъществена машинация, като те са подадени точно от въпросните юристи съответно упълномощени от самия Димитрийка Андреева, която пък в това време е член на Надзорния съвет на „ Инвестбанк “. От друга страна пък се оказва, че персонално Цветан Цанев персонално е дал пояснения пред органите на досъдебното произвеждане, че точно той е излъган в лицето на неговото сдружение „ Петро Алианс АГ “, записано в кантон Цуг в Швейцария.
Всъщност, от горното се схваща главно фактът, че сред шефката на „ Инвестбанк “ Петя Славова и интернационалния аферист Цветан Цанев има повече от директна връзка, част от която може би са Велимир Атанасов и неговият съучастник Мартин Божанов. Този факт става още по-любопитен, допълнен от упоритите изказвания, че точно Цанев е един от скритите акционери в банката на Петя Славова. Твърди се, че „ топла връзка “ на Цанев в ръководството на финансовата институция е самата Димитрийка Андреева, която пък, както към този момент стана ясно, е член на Надзорния съвет на банката.
Към всичко това би трябвало да прибавим и настойчивите изказвания, че Мартин Божанов минава за един от най-доверените хора на собственичката на „ Инвестбанк “ Петя Славова./bgregioni.com
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР