Адвокатката Цветелина Йотова, семейна приятелка на бившия кмет на Галиче

...
Адвокатката Цветелина Йотова, семейна приятелка на бившия кмет на Галиче
Коментари Харесай

Войната за Галиче: Запалиха дома на приятелка на Чоков

Адвокатката Цветелина Йотова, фамилна другарка на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков, се оплака от нов опит за палеж на дома й в Бяла Слатина, сподели NOVA.

Йотова счита, че тя и фамилията й са застрашени от войната сред Чоков и съперниците му, която придобива всевъзможни измерения.

Кървава кавга със очевидец против Ценко Чоков

Чоков на независимост, върна се в Галиче

Миналия октомври вратата на жилището й беше замерена с коктейл „ Молотов”. Тогава адвокатката съобщи, че е била заплашвана от Веселин Попов-младши, наследник на Веселин Попов-Лунгара, че ще я възпламени, до момента в който спи.

Попови са едни от главните очевидци против Чоков по делото за управление на проведена незаконна група за рекет и изнудване в селото, на което беше кмет дълго време. Самият Попов-старши е лихвар, има правосъдно минало, а през 2016 беше упрекнат от брачната половинка на Чоков в опасност за ликвидиране.

Според изявления в медиите Лунгара се пробва да наложи въздействието си в Галиче след ареста на към този момент някогашния кмет.

Йотова не е юрист по самото дело на Чоков, а само го съветва. Апартаментът й обаче още веднъж е бил атакуван в нощта на петък против събота.

Синът й Александър, който спи до бременната си другарка, се разсънва от гърмеж до входната врата. Предполага, че нападението още веднъж е осъществено с бензин.

Пламъците бяха по-високи от мене.

Изкарах я на терасата. Взех едно килимче, което към този момент го нема, и с него угасих всичко”, съобщи младият мъж.

„ Ако той не се беше събудил, щеше да стане доста страшно”, счита майка му Цветелина.

Семейството още веднъж е на мнение, че Веселин Попов-младши, който се намира в чужбина, стои зад новото нахлуване.

„ Сигурно би трябвало да се преселим. Искам органите на реда, основният прокурор, да вземат ограничения за нашата сигурност”, съобщи юристката, която твърди, че от предишния палеж не може да върви обикновено, тъй като стресът е отключил нервно разстройство.

Миналата година Попов съобщи, че адвокатката сама е инсценирала новото нахлуване като част от отбраната на Чоков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР