Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Тръмп обжалва решението на съда в Илинойс да бъде спрян от изборите в щата

Адвокатите на някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския внесоха обжалване на решението на съда в окръг Кук, щата Илинойс, с което беше постановено унищожаване на името му от бюлетината за първичните избори на 19 март, съобщи Асошиейтед прес.

То беше подадено минути преди среднощ нощес, часове откакто арбитър Трейси Портър постанови решението си. Тя задържа влизането му в действие до петък, с цел да разреши предстоящото обжалване.

Делото беше заведено от група гласоподаватели в Илинойс, които желаят Тръмп да бъде отхвърлен от първичните избори в щата поради присъединяване си в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Тя апелира пред съда решение на Избирателната комисия, която единомислещо отхвърли настояването за изваждане на някогашния президент от бюлетината. Гласоподавателите в Илинойс се причислиха към националната група за покровителство на гласоподавателите “Свободна тирада за хората “, която упорства, че Тръмп няма право да заема поста, тъй като, както те настояват, е окуражил и не е направил нищо, с цел да спре протеста в Капитолия.

Случаят е едно от десетките каузи в цялата страна, заведени, с цел да бъде спрян някогашният президент от присъединяване изборите. Жалбоподателите се базират на рядко употребена уговорка в 14-та корекция на Конституцията, която не разрешава на „ участниците във въстание “ против страната, да заемат висши държавни постове.

По-рано този месец американският Върховен съд даде сигнал, че е податлив да отхвърли решенията на щатските съдилища, в случай че се съди по мненията, които съдиите направиха по отношение на обжалването на решението на съда в Колорадо да спре Тръмп от изборите там, написа Българска телеграфна агенция.

Подобно на Илинойс, влизането в действие на решението на Колорадо е арестувано, до момента в който тече обжалването.

Адвокатите на Тръмп подадоха искане до съда рано през вчерашния ден, с цел да изяснят какъв брой дълго може да бъде арестувано решението преди да влезе в действие. Вчера те отхвърлиха коментар пред Асошиейтед прес.

В претекстовете за решението си от 38 страници Портър написа, че настояването на гласоподавателите в Илинойс за изключване на Тръмп от изборите e трябвало да бъде позволено, тъй като те са показали доказателствата си, а решението на Избирателната комисия е било “очевидно неправилно ”.

“Това е историческа победа “, сподели след решението Рон Фейн, юридически шеф на „ Свободна тирада за хората “и юрист по случая.

В по-ранно изказване, представителят на акцията на Тръмп Стивън Чонг назова решението на съда в Илинойс “противоконституционно, чието обжалване бързо ще спечелим ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР