Адвокати влизат в класните стаи в училищата във Варна, за

...
Адвокати влизат в класните стаи в училищата във Варна, за
Коментари Харесай

Адвокати влизат в класните стаи във Варна

Адвокати влизат в класните стаи в учебните заведения във Варна, с цел да коментират на децата какви са правата и отговорностите им по закон и да ги срещнат с специалността си. Това планува меморандум, подписан сред Адвокатския съвет и Регионалното ръководство на образованието /РУО/.

„Занятията ще се организират в часа на класния. Работим по сходни планове със съда и прокуратурата и към този момент отчитаме спад на противообществените прояви в училищата“, изясни шефът на РУО Венцеслава Генова. Стартът на самодейността бе даден с акция по залесяване. Адвокати и възпитаници от Професионалната гимназия по дървообработване засадиха 10 елхички и туи в градинка в центъра.

„1128 са записаните юристи във Варна. Пазарът е заситен, само че единствено половината от членовете на колегията интензивно работят в правосъдните зали. За огромна част от останалите трудовите контракти във компании стават все по-желани“, разяснява Юлиян Георгиев.

Като проблем той уточни, че някои от членовете на гилдията са обект на прокурорски инспекции. Срещу други са заведени 40 дисциплинарните каузи. Близо половината от тях са против трима-четирима души поради неплащан от години членски импорт. Заради неприемливи прегрешения от началото на годината са отнети правата на трима юристи в морската столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР