Адвокатът Стою Стоев да оглави правната комисия в парламента, предложиха

...
Адвокатът Стою Стоев да оглави правната комисия в парламента, предложиха
Коментари Харесай

Не е за вярване! ПП-ДБ предложиха Стою Стоев - адвокат без опит - за шеф на правната комисия

Адвокатът Стою Стоев да оглави правната комисия в Народното събрание, предложиха публично от " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". Коалицията е входирала план на решение за това в Народното събрание.

 

Името на Стоев се завъртя в общественото пространство импровизирано още по време на първите диалози на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по избора на ръководител на Народното събрание, когато се договориха да вкарат ротационен принцип. Така ГЕРБ получи председателското място на 49-ото Народно събрание в лицето на Росен Желязков, а вероятно през идващите три месеца ПП-ДБ ще има собствен народен представител за началник на правната комисия.

 

Кандидатурата обаче се гласоподава от пленарната зала, въпреки и да наподобява, че сигурно ще е утвърдена, защото гласовете на първите и вторите по бройка парламентарни групи са задоволително, с цел да бъде определен Стоев.

 

Появата на името на юриста в медиите предизвика политически реакции, включително и от страна на ГЕРБ, че е некомпетентен и доста млад, с цел да застане отпред на най-важната парламентарна комисия.

 

Намерението обаче не бе публично доказано до през днешния ден, когато към този момент е черно на бяло подадено в деловодството на Народното събрание.

 

Стою Стоев е роден на 11 ноември 1992 в Пловдив и е зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

Освен член на правната комисия, младият правист и членува и в комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество. З

Завършил е Националната природо-математическа гимназия в София, с профил химия, през 2017 година, след което приключва магистратура по право в Нов български университет.

Адвокат в частна адвокатска фирма от ноември 2019 година за към две години, след което става народен представител от Политическа партия.

 

Коментар на Димитър Стоянов, правист:

 

Ликуй, народе, ПП-ДБ публично са внесли предложение Стою Стоев да бъде определен за ръководител на Комисията по правни въпроси в Народното събрание!

 

Стою Стоев приключва компетентност „ Право “ през 2017 година, от края на 2019 година е юрист, а от ноември 2021 година и народен представител. Две години народен представител, две години адвокатура. Толкова.

 

Какви са претекстовете (защото към плана на решението такива няма) тъкмо Стою Стоев да бъде препоръчан за ръководител на Комисията по правни въпроси, откакто те имат други адвокати с доста по-голям опит - в това число някогашен министър на правораздаването в лицето на Надежда Йорданова?

 

Защо толкоз интензивно за ръководител на най-важната парламентарна комисия се стартира човек, който има две години стаж като юрист отвън политическата система? Има ли той нужните познания и опит за този виновен пост? Ако това е политическо решение - какви още веднъж са претекстовете зад него?

 

Винаги съм бил уверен, че политиката би трябвало да е отворена за младежи, само че тяхното развиване в нея да бъде съпроводено с натрупването на опит, познания, развиване по просветителните степени.

 

В откритите демократични системи това е натурален развой - минаваш последователно по стълбицата, натрупваш опит, а с този опит идва и по-голямата отговорност.

Затова и в Съединени американски щати на младите членове на Камарата на представителите им споделят „ junior Congressman “.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР