Адвокатът на ЦСКА - София Станислав Трендафилов разясни за Тема

...
Адвокатът на ЦСКА - София Станислав Трендафилов разясни за Тема
Коментари Харесай

Адвокатът на червените за Армията: До седмица подписваме меморандум

Адвокатът на ЦСКА - София Станислав Трендафилов обясни за " Тема Спорт " известието, оповестено от Министерството на спорта, и изясни какви са последващите стъпки за реализирането на реконструкцията на стадион " Българска войска ".

Г-н Трендафилов, по какъв начин почитателите на ЦСКА би трябвало да поясняват оповестеното от Министерството на спорта известие? 
- В предходно свое изявление разясних, че сега, в който госпожа Лечева стъпи в министерството, беше назначена цялостна инспекция на връзките сред ЦСКА и " Сердика Спортни парцели ". Тя приключи и към този момент има назначена работна група, която работи съответно за плана за реорганизация на стадион " Българска войска ", с цел да можем да се движим напред. Вчера (б.р. - в сряда) организирахме среща с всички наши представители, мениджъри и сътрудниците ни от SportFive и от другата страна с работната група, назначена от министър Лечева. Имаме увещание, че те напълно поддържат плана. В най-близко бъдеше, приказваме за идната седмица, би трябвало да се подпише меморандум или прелиминарен контракт, който да очертае съответните стъпки по отношение на плана. А точно - внасяне на документи, следващи стъпки от страна на страната и от страна на ЦСКА. За да може, живот и здраве, в идния месец да внесем нужните документи и да чакаме утвърждение на самите планове. И следващата година да стартираме с действителни дейности тази реорганизация.

Какво ще рече цитатът " на извършената среща всички страни установяваха, че досега не са подхванати никакви действителни дейности по осъществяването на решението на Министерския съвет "? 
- Знаете, че от предходни екипи, работещи от страна на страната по този проблем, бяха предлагани разнообразни решения за стъпките, по които би трябвало да вървим. В реалност до момента седеше едно решение на Министерския съвет, което се изпълняваше. Именно по тази причина аз съм извънредно задоволен от тази среща, която се организира. Госпожа Лечева доста точно е набелязала нужните стъпки и резултатите от нейната инспекция са изцяло точни. Сега задачата на последващите ни дейности е да подпишем упоменатия меморандум, който да задължава и двете страни за съответни стъпки по отношение на плана, тъй като знаете, че ние сме много напред и в планиране, и в изцяло приготовление на проекта. Така всяка страна ще има наложителни стъпки, които би трябвало да извърви, с цел да стигнем до стремежи резултат. От страна на министерството виждам в действителност подкрепяне и осмисляне на този план и изразена цялостна поддръжка.

Това значи ли, че договорът за партньорство сред ЦСКА и " Сердика Спортни парцели ", който беше подписан при започване на май, остава в предишното? 
- Този контракт по-скоро касаеше споразумяване на наемните връзки към оня миг и изразяващ една опция за следващи стъпки. От чисто юридическа позиция смятам, че оттук насетне в действителност вършим стъпка напред. Вместо да изчакваме едни периоди, които бяха залегнали в предходните ни диалози с министерството, отиваме на стадий, при който ще подпишем съответен меморандум, с цел да сме сигурни и двете страни в реализирането на плана. Както е известно, сега ЦСКА прави голяма инвестиция, обвързвана с цялостното обмисляне на плана, която до момента по никакъв метод не ни беше обезпечена. Нямахме съответен документ, определящ съответните стъпки след входирането на този абстрактен план, за който ние сме поели ангажимент. Сега минаваме стъпка напред и подписвайки този меморандум, към този момент си отваряме пътя за следващи дейности. Защото, с цел да се движи този план, има голямо количество документи, която притежателят " Сердика Спортни парцели " би трябвало да подписва. Вярвам, че ще успеем, имаме цялостна поддръжка и доста тъкмо преценени връзки от страна на работната група, която госпожа Лечева е назначила. След волята на страната, показана и на извършената среща в Министерския съвет, пътят на плана се отваря и в случай че се движи в вярната посока, напролет ще можем да стартираме и действителни дейности.

Тоест започване на реконструкцията на стадион " Българска войска " през април остава цел, а за какво не и период за този план? 
- Точно това бе една от концепциите на извършената среща. На нас, а и на страната, ни се желае да сложим съответни периоди, с цел да поемем ние своите задължения със своите капиталови планове по отношение на плана и оттова нататък дружно да работим за неговото реализиране. Знаете, че в дълги интервали от време в нашите връзки с страната думата " дружно " не съществуваше. Но към този момент в действителност нуждата да се работи безусловно дружно е решаваща. Защото всяка една пречка ще отдалечава периодите. Тоест в случай че ЦСКА и страната не търсят дружно утвърждения, не подписват дружно документи и не я декларират в съответните институции, ще се стига до закъснение на другояче подготвен план. Защото ние от наша страна съм сигурен, че ще сме подготвени с цялото обмисляне и изчертаване на документите в съгласуваните с министерството периоди. Затова и желанието е още идната седмица с контракта, който ще подпишем, да се урегулират безусловно всички връзки, които ще имаме оттук насетне. За да са спокойни и двете страни. Показахме на госпожа Лечева и нейния екип нашия прогрес и мисля, че те останаха задоволени от видяното.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР