Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от АМ "Тракия", Георги Динев,

...
Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от АМ "Тракия", Георги Динев,
Коментари Харесай

Шофьорката от АМ Тракия - висшистка, от добро семейство

Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от Автомагистрала "Тракия ", Георги Динев, разяснява пред НоваТВ, че тя е от положително семейство, а татко й е един от най-изтъкнатите летци у нас. Майка й работи в института, учащ медицински сестри в Плевен и самата Таскова има висше обучение и е възпитана и умна.
"През зимния сезон работела в Пампорово. След привършване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил случаят. Още в доста начална фаза на следствието ", разяснява юрист Динев. Според него все още не е ясна цялата фактическа конюнктура и няма направени експертизи.
Припомняме, при тежката злополука на Автомагистрала "Тракия " починаха 6 души, а 21 бяха ранени. Всички потърпевши са настанени в столични лечебни заведения.
"Нейният роман е следният: почнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, при започване на маневрата е усетила някаква неустановеност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, само че не е съумяла. Тогава прави непряк удар с нейната дясна част в лявата част на рейса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първичния потрес, сега усещанията й са по-скоро общи, в сравнение с детайлни ", съобщи юрист Динев.
"В резултат на това прикосновение с рейса, от този миг тя губи надзор върху ръководството, съгласно нея водачът на рейса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и дружно двата автомобила се насочват към канавката ", добяви юристът.
Динев разяснява, че Таскова е била съответна след удара, обадила се е на 112, пособия е на потърпевшите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на потърпевшите до идването на колите за спешна помощ.
"Има 10 години стаж като водач. За тези 10 години има едно само наказване. Преди две години е единственото й нарушаване с 0,9 промила алкохол ", изясни Динев.
"Родителите й са извънредно обезпокоени и комплицирани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната щерка се споделиха доста неистини, което доста ги тормози. Най-голямата, която споделиха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на злополуката, което не е правилно. Втората неистина е, че тя ще се укрие от правораздаването. Родителите бяха потресени от тези изказвания ", добави юристът.
"Изключително положително семейство, доста интелигентни хора. Много тежко изживяват нещастието. Цвети от първия миг спомага какво е станало и кой е отговорен за ПТП-то. Ако има тя виновност, ще си поеме следствията. Няма да се укрие. Тя просто не е нарушител, а естествен средностатистически жител, който е взел участие в произшествие ", разяснява Георги Динев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР