Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция,

...
Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция,
Коментари Харесай

Френският футболист Бензема отрича връзката с Мюсюлмански братя след обвиненията на Дарманин

Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция, откакто той упрекна френската футболна звезда, която играе за саудитския тим Ал-Итихад, във връзки с ислямистката формация Мюсюлмански братя.

Министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин насочи обвиняванията, откакто настоящият притежател на Златната топка и някогашен нападател на Реал Мадрид разгласява известие в обществените медии по отношение на спора сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас.

„ Всички наши молебствия са за поданици на Газа, които още веднъж са жертви на тези несправедливи бомбардировки, които не щадят нито дами, нито деца “, написа Бензема в X, някогашен Twitter.

На 7 октомври Хамас предприе шокиращи набези в Израел, убивайки 1400 души, най-вече цивилни, и залови към 200 заложници.

Оттогава Израел стартира вълна след вълна от ответни въздушни удари, убивайки повече от 3000 палестинци в Газа.

Дарманин, говорейки по CNews Channel, твърди, че Бензема „ има прословута връзка с Мюсюлманското приятелство “, сунитска мюсюлманска ислямистка група с генезис от Египет, която в този момент е неразрешена от Кайро.

„ Това е погрешно! Карим Бензема в никакъв случай не е имал и най-малка връзка с тази организация ", сподели юристът на Бензема Хюг Вижие в изказване.

Той сподели, че Бензема показва " естествено съчувствие " към " това, което мнозина през днешния ден разказват като военни закононарушения, осъществени в Газа, само че което не омаловажава ужаса на терористичните актове от 7 октомври, нещо, което не предстои на разискване ".

Адвокатът добави, че възнамерява да подаде тъжба против Дарманин за неговите мнения.

35-годишният Бензема, който е роден във Франция на родители от алжирски генезис, е една от забележителните френски звезди от последното десетилетие.

Той се причисли към саудитския клуб с извънредно рентабилен тригодишен контракт тази година след 14 сезона с Реал Мадрид, където издигна пет Шампионски лиги, четири трофеи в Ла Лига и три Купи на Краля.

Но след звезден сезон 2021-22, когато той изведе Реал до славата в Шампионската лига и беше награден със Златната топка за най-хубав състезател в света, той беше смутен от травми, които го извадиха от акцията на Франция за Световното състезание в Катар предходната година.

41-годишният Дарманин си построи известност на хардлайнер в шаблона на своя политически наставник, някогашния президент Никола Саркози, и не крие своята лични президентски упоритости.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР