Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков даде брифинг в пресцентъра

...
Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков даде брифинг в пресцентъра
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов обвини властите в липса на компетентност. Категоричен е, че показанията на Божков не са нищо по делото:

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков даде брифинг в пресцентъра на ГЕРБ., на който даде информация по проблема с ареста на някогашния министър председател.

" Сигналът е изпратен до вътрешния министър и той го е препратил на ГДНП. След инспекцията е трябвало да бъде изпратен в Прокуратурата, с цел да се разпореди осъществяване на следствие от способен орган. Вместо това на 17 март е разпитан Кирил Петков. Разследващите доста добре са знаели, че не са следователи “, стартира адв. Менков, представен от " Евроком ".

" Последващото претършуване в домовете на тримата още веднъж са осъществени при условия за необходимост, каквито не са налице в закона. Когато става въпрос за необходимост, следва да се предотврати укриването на доказателства, както и унищожаването на такива доказателства, които след това не могат да бъдат възобновени или да се извърши арест на укриващи се лица, направили директно преди този момент закононарушение ", сподели адв. Менков.

" Компетентна е Софийска градска прокуратура, а не спецпрокуратурата. Точно за тази подготовка по член 213А, по която разсредващите смятат, че би трябвало да извършат дейностите, способена е СГП ", обясни той.

" Това, което настоявам пети ден, е че липсват две съществени предпоставки, без които съдът да се произнесе. Неотложността не е на разположение, защото повече от три месеца, полицейските чиновници ревизират този сигнал. Второ - става въпрос за събития, които според изказванията на Васил Божков, чиито показания не са нищо по делото, става въпрос за минал интервал от 2014 до 2019 година и няма условия на необходимост. Този очевидец от две години се намира в Обединените арабски емирства. Второто е неналичието на подготвеност. Това, което се съдържа в член 194, ал.3, т.1, може да се ревизира доста елементарно. Няма никакво подозрение, че това събитие е било известно на всички участници в тези противозаконни дейности. Никой български съд не може да разпореди дейности. Законите се одобряват от Народното събрание. Законите са направени, по тази причина има и разделяне на управляващите “, продължи той.

" Произнасянето на съда е в смисъл, че тези две учредения не са на разположение. Не е на разположение необходимост на случая и е на разположение осъществяването на дейности от орган, който няма правото “, сподели юристът.

" Прокуратурата е съобщила, че ще извърши единственият вероятен легален акт, е да изземе материалите по делото и да го разпореди на следовател. Ще чакаме дейностите. Адвокат Менков съобщи и, че от вкъщи на Бойко Борисов, не е конфискувано нищо. От дома на Севделина Арнаудова е конфискуван приветствен адрес от Васил Божков персонално до Севделина Арнаудова. Освен това е конфискуван и бележник с лика на Бойко Борисов. Взети са й 200 $, 100 рубли, не знам какъв брой крони. Тези пари би трябвало й се върнат. Не е нелегално да имаш пари. От дома на Горанов са конфискувани парични средства от комерсиалното му сдружение ", разкри юристът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР