Адвокатът му твърди, че е бил малтретиранРуски антивоенен активист е

...
Адвокатът му твърди, че е бил малтретиранРуски антивоенен активист е
Коментари Харесай

Руски антивоенен активист почина в център за задържане в град Ростов на Дон

Адвокатът му твърди, че е бил измъчван

Руски антивоенен деятел е умрял в център за задържане в южния град Ростов на Дон, където съгласно адвокатката му е бил измъчван, предава представена от Българска телеграфна агенция.

Ирина Гак, юрист на 40-годишния Анатолий Березиков, съобщи във видеоклип във фейсбук, че трупът на нейния клиент, който е трябвало да бъде освободен през вчерашния ден, е бил отвеян в моргата в сряда.

Във видеото се вижда по какъв начин Гак стои пред центъра за задържане, където Березиков беше арестуван, до момента в който колата за спешна помощ, която съгласно нея е трябвало да прибере тялото му, влиза вътре. Ройтерс не можа да ревизира без значение нейния роман. С Гак не можеше да се реализира незабавна връзка по телефона. От центъра за задържане обявиха пред Ройтерс, че няма да дават информация за Березиков.

Във видеото Гак споделя, че Березиков се е оплакал от побои и че са му били правени електрошокове. Казал също, че се опасява за живота си.

OВД-инфо, самостоятелна група за наблюдаване на правата на индивида, цитира неназован чиновник в центъра за задържане, че Березиков се е самоубил в килията си.

Според Гак Березиков е бил задържан, откакто популяризирал листовки в града, рекламиращи самодейността на украинското държавно управление " Искам да пребивавам ", която предизвиква съветските бойци непринудено да се предадат.

Ростов на Дон е столица на област, граничеща с следената от Русия Източна Украйна, напомня Ройтерс.

По данни на OВД-инфо близо 20 000 души са били арестувани за митинги против войната на Русия в Украйна от началото й на 24 февруари предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР