Адвокат Радостин Василев, който има дългогодишен опит в спортните и

...
Адвокат Радостин Василев, който има дългогодишен опит в спортните и
Коментари Харесай

Любопитно: Бербатов може да е президент на БФС с настоящия Изпълком

Адвокат Радостин Василев, който има дълготраен опит в спортните и футболни правни проблеми, беше безапелационен, че съгласно него Агенцията по вписванията ще откаже да впише решенията от извършения ексклузивен конгрес на БФС. Причината е, че не е бил извършен втори тур за избор на президент на централата.

Борислав Михайлов беше определен с 241 гласа, а Димитър Бербатов получи 230. В началото на съвещанието бяха оповестени 483 делегати в зала 1 на НДК, само че 480 гласоподаваха за президент на БФС. Представителите на Димитър Бербатов оповестиха, че съгласно тях е трябвало да има извършен балотаж, тъй като в този случай 242 гласа са 50%+1.
„ Смятам, че първото нещо, което ще се случи, е Агенцията по вписванията ще откаже да впише избора на президент. Сега към този момент, дали ще нападат в съда, е въпрос на господин Бербатов и неговите юристи “, сподели Радостин Василев пред Българска национална телевизия.

Адвокатът счита, че в съда този конгрес може да бъде оспорен тъкмо заради тази причина, която се смята за неспазване на Устава на БФС. „ Не сме стигнали до съд към момента, само че поради хипотезата, пред която сме изправени, можем да считаме, че тези гласове, които има Борислав Михайлов, не са му стигали да бъде определен за президент още на първи тур. Т.е. там е трябвало да има балотаж, заради това, че кворумът, който има отношение за болшинствата е този, който е събран при започване на регистрацията, защото водещият на съвещанието не е направил инспекция на кворума преди гласуването за президент “, показа Радостин Василев.

Адвокатът изясни, че в случай че водещият на съвещанието Камен Костадинов не е направил инспекция на кворума тъкмо преди самото гласоподаване 50%+1 вършат тъкмо 242 гласа, поради в началото оповестените 483 делегати.

" Ако имаше инспекция на кворума директно преди гласуването и тя показваше 480 делегати, а не 483, тогава щеше да стигат 241 гласа. Доколкото разбрах от някои делегати водещият Камен Костадинов доста е бързал, а може би от неведение. Не знам ", добави Радостин Василев.

Според юриста всичко зависи към този момент от тези лица, които ще оспорват. „ Разбрах, че има и клубове, които не са позволени да влязат в залата, има и административно изобщо не позволени, заради документи, които не дават отговор на условията, всеки от тях има право да жали този конгрес. Не знам по какъв начин ще се развият, само че допускам, че ще се стигне до нов конгрес. Дали той ще е преди или след този, който е разгласен, не мога да предположа, само че хаосът там го основава това управление на българския футбол, което от 12 години безусловно ликвидира българския футбол. “

Адвокат Радостин Василев насочи вниманието и към избирането на членовете на новия Изпълнителен комитет на БФС. „ Трябва да се ревизира, дали е проверяван кворум при избора на Изпълком. Защото може да се окаже по този начин, че да изберат Димитър Бербатов при идващ избор, а той да ръководи с този определен Изпълком от кози конгрес “, сподели още Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР