Ари Мелбър се разбива с адвоката на съзаговорника на Тръмп заради „Много лесен въпрос“

...
Адвокат, представляващ централна фигура в опита за преврат на Доналд
Коментари Харесай

Адвокат, представляващ централна фигура в опита за преврат на Доналд Тръмп, многократно отказа да признае, че бившият президент е загубил изборите през 2020 г.

„Първо и най-важно, Доналд Тръмп загуби изборите през 2020 г. Приемате ли този факт?" Ари Мелбер от MSNBC попита в началото на интервюто с Чарлз Бърнам в понеделник.

Бърнам представлява Джон Ийстман, адвокат, който е идентифициран като един от шестимата необвинени съзаговорници, изброени във федералното обвинение от миналата седмица на Тръмп.

Той не отговори на въпроса.

„Е, има голяма част от страната, която има проблеми с изборите през 2020 г. Все още се обсъждат нещата, които са се случили“, отговори Бърнам.

„Голяма част от страната вярва в призраци или хороскопи“, отвърна Мелбер. „Питам ви, приемате ли резултатите от изборите, които Доналд Тръмп загуби?“

Бърнам отново се измъкна.

„Аз съм тук само като адвокат, представляващ клиент. Но важното е - продължи той, когато Мелбер го прекъсна.

"Искам да ви дам възможност да отговорите", каза Мелбер. „Отговорът е много лесен въпрос. Ако не можете да отговорите, имам други въпроси.“

Бърнам все още не иска да каже, заявявайки само, че „личните му мнения не са нито тук, нито там.“

Ийстман е идентифициран в медиите като вторият неназован съзаговорник в обвинителния акт срещу Тръмп, описан в документа като „адвокат, който е разработил и се е опитал да приложи стратегия, за да използва церемониалната роля на вицепрезидента, наблюдаващ процедурата по сертифициране на възпрепятстват сертифицирането на президентските избори.“

Историята продължава

Обвинителният акт описва подробно телефонно обаждане от 4 януари 2021 г., в което Co-Conspirator 2 оказва натиск върху тогавашния председател на Камарата на представителите на Аризона Ръсти Бауърс (R) да лиши от удостоверението изборни резултати в щата, които президентът Джо Байдън спечели.

Бърнам каза на Мелбер, че клиентът му не е получил целево писмо, „и ние много се надяваме и може би дори очакваме, че той няма да бъдете обвинени. Нашата позиция винаги е била, че той не е извършил никакви престъпления. заговор за възпрепятстване на удостоверяването на избирателните гласове и заговор срещу правото на преброяване на гласа.

Гледайте интервюто по-долу.

Свързани...

Политическият стратег казва, че избухването на пенсовете на Тръмп разкрива това, от което се страхува

Крис Кристи назовава вътрешния човек на Тръмп, когото смята за тайно променен

Адвокатите на Тръмп се борят срещу заповед, която би ограничила това, което той може да каже за доказателствата от 6 януари

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР