Адриан Андреев направи нов страхотен мач и се класира за

...
Адриан Андреев направи нов страхотен мач и се класира за
Коментари Харесай

Адриан Андреев не даде сет на тенисист №181 в света и се класира за полуфиналите на Чалънджър“ в Италия

Адриан Андреев направи нов страховит мач и се класира за полуфиналите на шампионата на клей от сериите на " Чалънджър " в Генуа (Италия) с награден фонд от 134,920 $. Българинът победи с 6:2, 6:4 №181 в света Раул Бранкачио от Италия. Срещата продължи 80 минути.

Преди този мач Андреев отстрани №64 в международната класация Корентен Муте от Франция и №270 Салваторе Карузо от Италия.

Андреев проби още в първия гейм против Бранкачио, а по-късно направи още един пробив с цел да завоюва първия сет с 6:2.

Българинът продължи да господства и поведе с 4:1 във втория сет. Бранкачио съумя да върне един пробив и да понижи изостването си на 3:4. Андреев взе подаването си за 5:3, а по-късно изпусна два мачбола при сервис на Бранкачио. След това нашето момче затвори мача със сервис гейм на 30.

За триумфа си Адриан проработи 45 точки за международната класация. Така той си обезпечи ново рекордно класиране в международната класация. През идната седмица той ще се изкачи в топ 250 на света.

На полуфиналите Андреев ще играе против номер 2 в схемата Тиаго Монтейро (Бразилия). 28-годишният левичар Монтейро, 66-и в класацията на АТП, отстрани на осминафиналите Димитър Кузманов.

Андреев ще взе участие в седмото издание на шампионата от категория ATP 250 от 25 септември до 2 октомври в „ Арена Армеец ".

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР