Адриан Андреев и 15-годишните български тенисистки Росица Денчева и Йоана

...
Адриан Андреев и 15-годишните български тенисистки Росица Денчева и Йоана
Коментари Харесай

Българи ще получат стипендии за развитие от Големия шлем

Адриан Андреев и 15-годишните български тенисистки Росица Денчева и Йоана Константинова ще получат стипендии от по 25 хиляди $ от Grand Slam Player Development Programme, оповестяват от БФ Тенис.

Програмата за развиване на играчи от Големия шлем е основана от четирите тенис шампионата от Големия шлем през 1986 година. Целта е младите тенисисти да могат да придобият повече спортен опит на интернационалните шампионати. В последните години фондът за развиване на Големия шлем усилва поддръжката си за най-обещаващите гении от целия свят. Критериите, по които са избрани тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, показване по райони и извънреден капацитет.

" Това е страхотна вест. Искам да благодаря за поддръжката от ITF към нашите състезатели ", сподели спортният шеф на БФ Тенис Даниел Ангелов.

" Имахме общо шест претенденти за тази стипендия, които отговаряха на критериите. Трима от тях бяха утвърдени. Ясно е, че ITF няма по какъв начин да утвърди и шестимата. От БФ Тенис чакаме да има нарастване на парите от страна на Министерството и спорта. Това нарастване се възнамерява да отиде непосредствено към състезателите. Имаме доста младо и перспективно потомство. Така, че тези, които не получиха финансиране от ITF ще бъдат обезщетени от бюджета на федерацията. 

Тук става въпрос за всички надарени подрастващи тенисисти. Идеята е през 2023-а всички те да бъдат да бъдат обезпечени и подкрепени. Искам да благодаря за поддръжката на Министерството на младежта и спорта и персонално на министър Весела Лечева. Тенисът сподели през 2022 година, че заслужава да бъде на един по-висок фундамент. Дано тези упования за по-високо финансиране да бъдат осъществени. Така ще може да вкараме тези средства в родните състезатели ", добави Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР