Администрацията на републиканския президент Доналд Тръмп през лятото отказа предложение

...
Администрацията на републиканския президент Доналд Тръмп през лятото отказа предложение
Коментари Харесай

Заради Тръмп, САЩ са се лишили от повече ваксини срещу коронавирус на Pfizer

Администрацията на републиканския президент Доналд Тръмп през лятото отхвърли предложение за закупуване на спомагателни партиди ваксина против ковид, която беше създадена взаимно от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech. Това ще попречи на Pfizer да продаде по-голямата част от имунизацията на федералното държавно управление на Съединени американски щати, оповестява The New York Times, съобщи БГНЕС.
Според източници на американското издание, при започване на това лято Pfizer предлага да достави за потребностите на американците партида ваксини, надвишаващи 100-те милиона дози, планувани в контракта. Много е евентуално още на 11 декември американските регулатори да одобрят потреблението на тази ваксина. Въпреки това разработчикът към този момент не може да доставя на Съединени американски щати спомагателни партиди от това лекарство най-малко до юни идната година. Това се дължи на обстоятелството, че Pfizer е сключил огромни контракти с други страни по света и ще извърши отговорностите си към тях, обясниха източниците на вестника.
В началото на ноември Pfizer и BioNTech оповестиха, че тяхната ваксина е ефикасна до 95%. На 11 ноември Европейският съюз разгласи решението си да закупи 200 милиона дози от лекарството, като има опция да закупи още 100 милиона дози. Американската администрация не е работила толкоз прозорливо, което е изпълнено с последствия за елементарните американци, счита вестникът. " Ние сме уверени, че ще получим 100 милиона дози ваксина от Pfizer, както е планувано в контракта, а има и пет по-вероятни ваксини ", съобщи Министерството на здравеопазването и обществените служби на Съединени американски щати пред The New York Times. Pfizer удостовери, че " доставката на спомагателни дози над 100 милиона е предмет на настрана съглашение и се основава на взаимноизгодно съглашение. "
 Първа стъпка към COVID-паспорт? Англия дава карти на имунизираните Първа стъпка към COVID-паспорт? Англия дава карти на имунизираните
Британската система за опазване на здравето - NHS, реши да издава карта на всеки, който се имунизира против ковид. Този ход ускори опасе...
Американската администрация отпусна 486 милиона $ на американската компания Moderna за създаване на ваксина против ковид, 456 милиона $ на JohnsonJohnson, 1,2 милиарда $ даде на британско-шведската AstraZeneca, която създава ваксина в съдействие с учени от Оксфордския университет. Merck също създава ваксина в Съединени американски щати. Общо администрацията е вложила 12 милиарда $ в тези планове, съгласно Белия дом.
Според университета " Джон Хопкинс ", който пресмята въз основа на информация от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са открити над 14,88 милиона случая на коронавирусна зараза, 283 326 души са умряли. Страната се подрежда преди всичко в света и по двата индикатора.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР