Администрацията на президента Румен Радев ще отвори врати за граждани

...
Администрацията на президента Румен Радев ще отвори врати за граждани
Коментари Харесай

Румен Радев отваря вратите на президентската институция в Деня на будителите

Администрацията на президента Румен Радев ще отвори порти за жители от 10.30 до 16.30 часа, на 1 ноември - Ден на националните будители. Държавният глава за поредна година поема тази самодейност, като персонално той и вицепрезидентът Илиян Йотова ще одобряват първите посетители на "Дондуков " 2.

Посетителите на президентската институция ще имат опция да прегледат Гербовата зала на "Дондуков " 2, кабинетите на президента и вицепрезидента, Огледалната зала и президентската библиотека.

Специален акцент в празничния ден ще бъде експонираният в Гербовата зала първи дубликат на "История славянобългарска ", изработен от Софроний Врачански единствено три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762г.

Основната покана от “Дондуков” 2 е към учениците и студентите, които в празничния и неучебен ден ще имат опция да обогатят визията си за Паисиевата история.

В предходните години от ранна заран стотици се подреждаха на опашка, с цел да влязат в президентството. Сред първите, които нормално влизат, са децата, на които се позволява даже да седнат в стола на президента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР