Администрацията на президента Доналд Тръмп, който е голям поддръжник на

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп, който е голям поддръжник на
Коментари Харесай

След 16-годишно прекъсване: САЩ възстановява смъртното наказание на федерално равнище

Администрацията на президента Доналд Тръмп, който е огромен покровител на смъртното наказване, разгласи, че след 16-годишно спиране възобновява изтезанията на федерално ниво - вест, посрещната с остри рецензии от опозиционните демократи, съобщи Франс прес.

Министерството на правораздаването е одобрило нов протокол за извършване на присъди със смъртоносна инжекция и е възнамерявало, по искане на министър Уилям Бар, пет изтезания, които ще бъдат осъществени във федерален затвор в град Тера Хоут, щата Индиана, пред декември тази години и януари 2020 година

Тогава ще бъдат изпълнени присъдите на петима мъже, наказани от федерални правосъдни заседатели за това, че са "убили, а в някои случаи - изтезавали и изнасилили, най-уязвимите членове на обществото: деца или възрастни хора ", и са изчерпали всички правни благоприятни условия за обжалване, уточни в официално съобщение министерството.

"Министерството на правораздаването отстоява върховенството на закона и наш дълг към жертвите и техните фамилии е да осъществим присъдата, наложена от правосъдната ни система ", съобщи в официално съобщение Уилям Бар, представен от Ройтерс.

"Смъртното наказване е аморално и не работи ", реагира сенатор Камала Харис, претендентка за номинацията на Демократическата партия за президентските избори следващата година.

This morning, the Department of Justice announced they would resume capital punishment. Let me be clear: capital punishment is immoral and deeply flawed. Too many innocent people have been put to death. We need a national moratorium on the death penalty, not a resurrection.
— Kamala Harris (@KamalaHarris) July 25, 2019
"Твърде доста почтени хора са били наказани на гибел. Нужен ни е мораториум на национално ниво върху смъртното наказване, а не връщането му ", написа тя в Туитър.

В света им задоволително принуждение, не е нужно държавното управление да прибавя още, съобщи различен кандидат за номинацията на демократите, Бърни Сандърс.

Президентът Тръмп постоянно упорства за по-често използване на смъртна присъда - за трафика на опиати, всеобщи убийства, за ликвидиране на лавица, за ислямисти.

Смъртното наказване е законно в Съединени американски щати, само че има обилни разлики сред щатите. В доста от тях то е нелегално, а в други е разгласен мораториум.

Смъртната присъда е в действие в 25 от 50-те щата, само че в доста от тях на процедура то не се ползва, заради компликациите по обезпечаване на смъртоносните вещества и въпросите до каква степен законни са тези артикули. При все това единствено през 2018 година в цялата страна бяха екзекутирани 25 наказани на гибел, 13 от тях - в щата Тексас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР