Администрацията на президента Джо Байдън заяви, че ще добави нови

...
Администрацията на президента Джо Байдън заяви, че ще добави нови
Коментари Харесай

Обрат: Байдън ще разширява стената по границата на САЩ

Администрацията на президента Джо Байдън съобщи, че ще добави нови сектори към граничната стена, с цел да предотврати рекордните прекосявания на мигранти от Мексико, поврат, който е в благозвучие със знакова политика на някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Тръмп направи построяването на гранични бариери главен принцип в първата си предизборна акция за президент, а на негови манифестации се скандираше „ Изградете тази стена! “.

Едно от първите дейности на Байдън след встъпването му в служба през януари 2021 година беше да издаде разгласа с заричане, че „ доларите на данъкоплатците няма повече да бъдат отклонявани за построяването на гранична стена “.

Байдън ревизира и всички запаси, които към този момент са били отделени за граничната стена.

Президентската администрацията заяви през вчерашния ден, че този нов ход не е в прорез с оповестеното в прокламацията на Байдън, тъй като парите, отпуснатите по време на мандата на Тръмп през 2019 година, е  трябвало да бъдат оползотворени в този момент.

Попитан от публицисти дали граничната стена работи, Байдън отговори " Не ". Президентът добави, че администрацията е трябвало да употребява средствата. „ Не мога да спра това ", сподели Байдън.

Тръмп побърза да разгласи, че е бил прав и изиска опрощение. „ Както постоянно съм казвал, в продължение на хиляди години е имало единствено две неща, които са работили безотказно: колелото и стените! ", написа Тръмп в обществените мрежи. " Ще се извини ли Джо Байдън на мен и на Америка за това, че му лиши толкоз време да се задейства... "

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор назова новото решение на Байдън " крачка обратно ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР