Администрацията на МВР била сведена до минимума, който е необходим

...
Администрацията на МВР била сведена до минимума, който е необходим
Коментари Харесай

Маринов: Администрацията на МВР е сведена до необходимия минимум за функциониране

Администрацията на Министерство на вътрешните работи била сведена до минимума, който е нужен за действие на тази система. Такова мнение изрази в предаването „ Седмицата ” вътрешният министър Младен Маринов. Изказването му идва на фона на прекратената преди дни социална поръчка за функционален разбор на ведомството. Поръчката беше на стойност малко над милион лв., а задачата ѝ бе да се изготви план за изцяло преструктуриране на Министерство на вътрешните работи, с цел да се увеличи успеваемостта му.

Вече някогашният министър Валентин Радев съобщи при започване на седмицата, че персонално министър председателят Бойко Борисов упорствал за преустановяване на поръчката още по негово време. Изказването на Маринов идва и на фона на отчет на Световната банка, съгласно който Министерство на вътрешните работи може да редуцира към 1500 души администрация и да понижи броя на регионалните си дирекции от 28 на 7, като това щяло да икономиса към 47 милиона лв. годишно. Според Маринов обаче системата работела от дълги години в неустановеност, а съкращения не можели да се вършат, без да се модернизират първо процесите в администрацията.

„ Системата работи дълги години в безспорна неустановеност за бъдещето. Служителите работят всеки ден и не знаят идващите пет години дали ще са на работа, или не. Аз считам, че сега администрацията е сведена до минимума, който е нужен за действие на тази система. За да намалиш внезапно администрацията, ти би трябвало да обновиш процесите, които текат в това министерство, надлежно трябват пари за компютри, за принтери, за софтуери, които да изключат работата на човек и тя да се размени от дадена стратегия. Затова трябват пари. Ако ние съкратим под минимума администрация, това значи да стартира да куца обслужването на жителите, административните услуги “, съобщи министър Маринов.

По думите му част от административните услуги не би трябвало да се правят от Министерство на вътрешните работи, с цел да се освободи запас да се извършва чисто полицейска активност.

„ Нека да укрепим системата и да дадем по-дълъг небосвод за опция и за развиване и израстване на кариерата на служителите на реда и да търсим финансиране за техните съществени потребности да бъдат те потребни на обществото “, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР