Администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

САЩ: Асад е запазил таен арсенал от химически оръжия, разработва и нови

Администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила съобщи, че режимът на Башар Асад в Сирия евентуално създава нови, по-усъвършенствани химически оръжия, съобщи АП, цитирайки американски публични лица.

Според тях характерностите на последните химически офанзиви там приказват, че Сирия продължава да създава химически оръжия макар съглашението от 2013 година под егидата на Организация на обединените нации, което я задължи тя да ги унищожи и да приключи програмата си. Те настояват, че е "много евентуално " Сирия скрито да е запазила боеприпас от такива оръжия, както и че създава нови видове такива оръжия за да усъвършенства военните си благоприятни условия или с цел да избегне да се регистрира пред интернационалната общественост. Щатските представители са поискали анонимност, тъй като не са оторизирани да разискват обществено направените от Белия дом преценки.

Ройтерс също цитира тези представители и прибавя, че администрацията на Тръмп е подготвена да предприеме военни ограничения против сирийските държавни сили, в случай че е належащо, с цел да бъде предотвратено потреблението на химически оръжия. Белият дом бил угрижен също по този начин, че Дамаск създава нови средства за доставка на такива оръжия до задачата. Ако интернационалната общественост не вземе бързи ограничения да притисне Асад, сирийските химически оръжия могат да се разпространят и отвън Сирия, та даже и до Съединени американски щати, предизвестил един от представителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР