Администрацията на Байдън работи за по-нататъшно затягане на ограниченията върху

...
Администрацията на Байдън работи за по-нататъшно затягане на ограниченията върху
Коментари Харесай

Вашингтон готви допълнителни ограничения върху износа на оборудване за производство на чипове в Китай

Администрацията на Байдън работи за по-нататъшно стягане на рестриктивните мерки върху износа на съоръжение за произвеждане на полупроводници в Китай, целящи да попречат на страната да развие напреднала промишленост за чипове, написа Блумбърг.

Правителството е уведомило американските компании за проекта, като им е споделило, че чака да разгласи новите ограничавания още идващия месец, настояват осведомени източници. Правилата може да удвоят броя на машините, които изискват специфични лицензи за експорт, създавайки нови трудности за производителите на съоръжение като Applied Materials Inc., споделят източниците на организацията.

Този ход би основал нови спънки пред промишлеността за произвеждане на чипове, която изпитва усложнения на фона на към този момент настоящите правила. Мерките също по този начин ограничиха способността на Съединени американски щати да работят в Китай и други страни, които биха могли да съставляват опасност за националната сигурност. Съществуват и разпореждания, ограничаващи поддръжката или продажбата на технологии за характерни типове артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР