Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки за отчетност за системите

...
Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки за отчетност за системите
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки зa ChatGPT

Администрацията на Байдън обмисля евентуални ограничения за отчетност за системите с изкуствен интелект (ИИ), защото пораждат въпроси по отношение на въздействието му върху националната сигурност и образованието.

ChatGPT, стратегия с изкуствен интелект, която неотдавна притегли вниманието на обществеността със способността си да написа бързо отговори на необятен кръг от запитвания, по-специално притегли вниманието на американските законодатели, защото се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята с повече от 100 милиона дейни консуматори месечно.
-->
Националната администрация по телекомуникации и информация, организация на Министерството на търговията, която поучава Белия дом по отношение на телекомуникационната и осведомителната политика, желае  мерки, които могат да бъдат въведени, с цел да обезпечат убеденост, „ че системите с изкуствен интелект са законни, ефикасни, етични, безвредни и по различен метод надеждни “.

Миналата седмица президентът Джо Байдън сподели, че софтуерните компании би трябвало да носят отговорността продуктите им да са безвредни, преди да ги създадат обществени. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР