Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е проучвала възможността Гренландия

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е проучвала възможността Гренландия
Коментари Харесай

"Голяма имотна сделка" - Тръмп потвърди интереса си към Гренландия

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е проучвала опцията Гренландия да бъде купена от Дания. Това удостовери самият държавен глава, представен от американски медии и ДПА.

Островът съставлява " стратегически " интерес, само че " първо би трябвало да разберем дали те демонстрират интерес ", сподели той, откакто управляващите на Дания и самоуправляващата се Гренландия изрично бяха декларирали, че земята им не е за обмен. " Разглеждаме въпроса ", въпреки той да " не е първи в листата с цели, " добави Тръмп пред кореспонденти, представен от USA Today.

" В съществени линии това е огромна имотна договорка. Много може да се направи, " изясни президентът пред камерите. По думите му " стратегически би било добре " за Съединени американски щати, до момента в който за Дания Гренландия носи " огромна загуба ". Темата ще бъде наранена, в случай че Тръмп посети " съдружника " Дания при започване на идващия месец, изясни още Тръмп.

Икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу удостовери по-рано, представен от " Асошиейтед прес " и Българска телеграфна агенция, че президентът Доналд Тръмп желае да намерения за опцията да купи Гренландия, макар изказването на държавното управление на полуавтономната територия на Дания, че тя не е за обмен, съобщи " Асошиейтед прес ".

Къдлоу сподели пред телевизия " Фокс ", че не може да предскаже какво ще се случи, само че назова Гренландия стратегическо място с доста скъпи минерали. Гренландия е ситуирана сред Атлантическия и Арктическия океан.

Американските военни от години разполагат с военновъздушната база Туле в Гренландия - най-северната американска база. Тя е част от световната мрежа радари и други датчици, които издават предизвестия за балистични ракети и обезпечават наблюдаване на галактическото пространство, показва АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР