Административният съд в София – град определи ареста на Владислав

...
Административният съд в София – град определи ареста на Владислав
Коментари Харесай

Удар за Кирчовците! Съдът обяви окончателно ареста на Влади Горанов за незаконен

Административният съд в София – град дефинира ареста на Владислав Горанов за противозаконен. Така той остави в действие решението на Софийския областен съд, с което е анулирана заповедта за задържане на някогашния финансов министър. Административните съдии не споделят изложеното в жалбата на полицията, че има данни за осъществено закононарушение сега на издаването на заповедта за ареста на Горанов. Приложената насилствена административна мярка с изключение на в действителност голословна се явява и несъответстваща на задачата на закона, предава Tribune.bg.

Нарушен е правилото за пропорционалност по член 6 от Административнопроцесуален кодекс съгласно който, използването на насилствена административна мярка следва да е целесъобразно от позиция на съразмерността на налаганото ограничаване с нуждата от реализиране на законовата цел.

В съответния случай нито е обосновано, нито е потвърдено, че за реализиране на законовите цели е било належащо задържането за период до 24 часа на Владислав Горанов. Решението е дефинитивно.

Припомняме, че някогашният финансов министър беше арестуван на 17 март, дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и медийния консултант Севделина Арнаудова. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че следствието е по сигнал на гражданското съдружие „ Боец “, обвързван със фотосите с пачки евро и златни кюлчета, както и с изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща подкупи на Борисов. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският областен съд (СРС) разгласи за противозаконни задържанията и на тримата.

Първоначално в известието на Министерство на вътрешните работи присъстваше и името на някогашния ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова, само че след това това се оказа погрешно.

Арестът на Бойко Борисов беше избран като противозаконен през август. Тогава Административният съд съобщи, че не са покрити стандартите за правда и за непроизволност. Също като противозаконен беше избран от съда и ареста на Севделина Арнаудова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР