Административният съд в Пловдив отново поряза собственика на незаконно работещия

...
Административният съд в Пловдив отново поряза собственика на незаконно работещия
Коментари Харесай

Примката около хотел “Клепсидра“ в Пловдив се затяга! “Блок“ А си остава без акт 16

Административният съд в Пловдив още веднъж поряза притежателя на нелегално работещия хотел " Клепсидра " в Пловдив. И до ден сегашен, хотелът продължава да работи без да е въведен в употреба и без позволение за прилагане. 
Прочетете още
Сагата продължава към този момент няколко години, до момента в който хотелът продължава да работи, въпреки и без никакви нужни документи. Той няма катеоризация по Закона за туризма, макар че се показва като четиризвезден в платформи за резервации. Неясно по какъв начин има вода и ток. Странно по какъв начин никоя институция не съумява да запечата обекта и той да не се употребява за настаняване на пловдивчани и туристи, откакто действа през нужните разрешителни и даже постройката му няма акт 16. 

Пролетта предходната година Върховен административен съд удостовери отхвърли на ДНСК да издаде позволение за прилагане и да въвед в употреба градежа, представляващ  „ Хотелски комплекс – апартаментен вид с ресторант, барбекю, винарна, кафе, кафе-аперитив и под земята паркинг “ – във връзка с два подобекта - блок „ Б “ и " В ". За " Блок " А делото бе върнато за ново разглеждане от състав на Административния съд в Пловдив. Именно по него се произнасят сега магистратите. Решението е още веднъж отменяне на жалбата. 

Съдът е решил, че заключението на движимостите лица инженер-конструктор и проектант не се доказват правилността на изводите на държавната приемателна комисия, възприети напълно от началника на ДНСК при издаване на оспорената заповед, че при осъществяването на въпросния градеж са позволени основни отклонения от утвърдените капиталови планове, които не са отразени в утвърдена екзекутивна документи, надлежно не е осъществено изменение на издаденото позволение на градеж. Именно поради това блок " А " не може да получи акт 16. 

Вероятно притежателите на хотела от " Инвестпродукт " още веднъж ще апелират пред Върховен административен съд решението на съда. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР