Административният съд в Бургас отложи делото за плажа в парк

...
Административният съд в Бургас отложи делото за плажа в парк
Коментари Харесай

Отложиха делото за плажа на Доган в „Росенец”, нямало експерти

Административният съд в Бургас отсрочи делото за плажа в парк Росенец за 21 април. Причината е неналичието на специалисти, които да извършат назначените от съда две експертизи- геодезическа и техническа. Те би трябвало да открият дали има плаж пред лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган или това е земеделска земя.
От Българска академия на науките са съобщили, че не разполагат с геолог. Сега се търси различен от СУ ”Климент Охридски”, написа БГНЕС.

След митингите през лятото беше стартирана процедура в Министерството на туризма за нанасяне на плажа в профилираните кадастрални карти. Срещу тази заповед, която е издадена от Агенцията по кадастър в законноустановения период, е подадена тъжба от компанията „ Стрейтлайн”, доближена до Ахмед Доган, против вписването на плажа пред летните сараи като подобен. Сред претекстовете в тази тъжба е написано, че този плаж не е плаж, а “естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”. На плажа има и противозаконна двуетажна сграда.

„ Моите клиенти имат благосъстоятелност там и тази благосъстоятелност се визира. Сградата попада към този момент в територията на плажа. Всички знаем, че на територията на плажа не може да има постройка и е обикновено да възразим. На територията на плажа има постройка, а всички знаем, че на плажа не може да има сграда”, съобщи юристът на компания „ Стрейтлайн” Иван Цанев.

Адвокатът на службата по кадастър Цена Вичева изясни, че компанията апелира самата процедура, по която плажът е нанесен на кадастралната карта. „ Становището на кадастъра е, че това е плажна линия. Ние сме го нанесли като действителен плаж и заповедта е факт”. През януари на плажа се организира акция по скубане на трева. Според уредниците на събитието от ОЗБГ някой е залесил дребната линия с райграс, като задачата е да се потвърди, че плажът в действителност не е плаж, а земеделска земя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР