Административният съд на Берлин отмени частично забраната на местната полиция

...
Административният съд на Берлин отмени частично забраната на местната полиция
Коментари Харесай

Отмениха забраната за руското знаме на шествието на Безсмъртния полк

Административният съд на Берлин анулира отчасти възбраната на локалната полиция за проявление на съветския байрак и други знаци на Руската федерация на 9 май в Деня на успеха в Берлин.

Позовавайки се на източник в правоохранителните органи, Радио RBB посочи, че съдът е разрешил потреблението на съветски знаци и знамето на марша на Безсмъртния полк в Берлин.

Припомняме, че полицията в Берлин неотдавна разгласи решение да резервира възбраната за носене на знаците на знамената и знаците на Руската федерация, както и на Съюз на съветските социалистически републики и Украйна на руските монументи на 8 и 9 май.

Очакваше се възбраната да е в действие за втора поредна година. Също по този начин на уеб страницата на берлинската полиция се отбелязва, че достойното отмъщение на починалите бойци от Съветската войска ще бъде в центъра на вниманието тези дни и съгласно германо-руското съглашение те са длъжни да пазят всички руски мемориали.

По-късно Берлин анулира решението да забрани проявлението на украинското знаме край руските монументи. Градският административен съд откри възбраната частично противозаконна, само че резервира рестриктивните мерки върху съветското знаме и знаци.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР