Административният ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов изпрати открито

...
Административният ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов изпрати открито
Коментари Харесай

Шефът на Апелативна спецпрокуратура иска да вземе участие в писането на правосъдната реформа

Административният началник на Апелативна профилирана прокуратура Ивайло Ангелов изпрати намерено писмо до министъра на правораздаването и до Комисията по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно заседание, с което изявява предпочитание и подготвеност за присъединяване в работни групи за разискване на законодателни промени. Това оповестиха от пресцентъра на Специализирана прокуратура.

Във връзка с оповестените на 28.01.2022 година в Портала за публични съвещания промени в Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс, в качеството си на административен началник на Апелативна профилирана прокуратура, показвам предпочитание да се включа като заинтригувана страна в публичното разискване и работните групи по законопроекта.

Считам, че притежавания от мен на практика опит в наказателно-правната материя ще бъде потребен при разискване на препоръчаните нормативни промени. Придобитата експертиза като следовател в областен следствен отдел и в Националната следствена работа, прокурор в районна, окръжна и апелативна прокуратура, както и на учител в НИП, ми дава необятен на практика и теоретичен взор над съществуващите проблеми в региона на наказателното правосъдие.

Магистратите от Апелативна профилирана прокуратура сме уверени в нуждата от промени в редица текстове от Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс. Готови сме да дадем своя принос за рационализиране на настоящото законодателство от позицията на практикуващи адвокати, които познават в елементи съществуващите дефекти и проблеми.

Убеден съм, че мнението, което ще изразим, ще способства за качеството на предлагания законопроект и постигането на заложените цели в интерес на обществото. Участието в публичното разискване ще подсигурява спазването на откритите в член 26 от Закон за нормативните актове правила - на нужда, аргументираност, предвидимост, неприкритост, координация, субсидиарност, пропорция и непоклатимост при изработването на планове за нормативни актове.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР