Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев даде интервю пред колегите

...
Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев даде интервю пред колегите
Коментари Харесай

Шеф в ЦСКА: Всички губят точки, само Лудогорец - не

 ЦСКА размаха пръст: Не единствено Десподов и Джеси са Ви чули, господин Петков
Административният шеф на ЦСКА Милко Георгиев даде изявление пред сътрудниците от Топспорт единствено два дни след шокиращата загуба на " армейците " с 0:1 от Славия, пристигнала след скандално съдийство на рефера Волен Чинков. Според разнообразни сметки той не е отсъдил сред 2 и 5 дузпи в интерес на тима от " Българска войска ". Георгиев приказва за съответния мач, както и за генералната атмосфера във футбола ни, която съгласно от ден на ден хора се трови от Лудогорец, чийто позиции в БФС са доста мощни. Георгиев се стопира и на прословутия търг за активите на банкрутиралото сдружение, както и на други забавни тематики.

Г-н Георгиев, идва дерби с Лудогорец. Ще се оправи ли с мача реферът Николай Йорданов и доколко този дуел е от голяма важност за първото място в крайното класиране на шампионата?
- На ЦСКА, а и на Левски, ни демонстрираха по жесток метод, че не би трябвало и не може да сме в битката за купата. Просто няма да ни разрешат да се борим с тима от Разград за първото място. Наблюдаваме извратена вулгарност от страна на въпросния клуб. Отвратително и гнусно е всичко, което се случва. Разбирам техния егоцентризъм и предпочитание непрекъснато да са №1. Но тези съдийски назначения от страна на БФС към този момент минават всевъзможни граници. Видяхме какво се случи в мача със Славия. Служител на член на Изпълкома влезе в ролята на професионален футболен убиец. Човек за мокри поръчки на терена.

Очаквате ли Йорданов да помогне на Лудогорец? При този арбитър първенците нямат загуба в 30 срещи...
- Да ви кажа почтено, не изключвам в този момент Николай Йорданов да ощети Лудогорец против ЦСКА. За да ни затворят устата до края на сезона. Това дерби не взема решение нищо. Дори и да победим, най-после купата ще остане в Разград. Не изключвам този вид за тяхно садистично наслаждение. Защото има още доста мачове до края на шампионата. А съдиите ще продължат по познатия метод.

Само Чинков ли е отговорен за загубата от Славия?
- Разбира се, че не е отговорен единствено той. ЦСКА нямаше ден. Случва се и на най-големите тимове. Дори най-големите губят точки против по-малките тимове. Само планът от Делиормана в никакъв случай не губи.

Мислите ли, че Гриша Ганчев в действителност ще се откаже от ЦСКА?
- Разбирам разочарованието на Ганчев. Какви нерви и какъв тласък да имаш, когато нещата не се вземат решение с футболни средства на терена? Той и Юлиян Инджов дават парите си, влагат старания. А в подмяна мачкат ЦСКА демонстративно. Всичко се случва обществено и безпардонно! Виждате каква показност има. Грозно е! Много е грозно... Очакват от Ганчев и Инджов да строят стадион, да дават още и още милиони. А в това време виждате каква е посещаемостта по време на мачовете. И тя не е ниска поради играта на ЦСКА или Левски. Хората виждат какво се случва. Виждат, че всичко е ясно и борба за купата няма. Отвратени са от футбола ни и всичките тези схеми. Къде е феърплеят? И с Левски се подиграват, и с нас. Карат ни да играем футбол за здраве. Все отново, не мисля, че Гриша Ганчев ще се откаже.

Георги Петков - деец, национал. Трябва да е за образец. В същото време Кирил Десподов твърди, че Петков призовал съотборник в Славия да счупи крайници на вашия нападател. Възможно ли е Десподов леко да преувеличава?
- Не! Ни минимум! Познавам Кирчо от дълго време. Не е такова момче, не лъже и съм уверен в това на 100%. В същото време знаем за изцепките на Петков, които не са от през вчерашния ден или от година-две. Знаем какво правеше и като футболист на Левски. Знаем какви неща говореше за някой тъмнокожи играчи на ЦСКА, в случай че не се неистина, един от тях беше Макдоналд Мукаси. И да не минават с " но това е част от играта ". Не, това не може да бъде част от играта! Всичко е въпрос на нрав и образование. Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо да призоваваш да счупят крайници на едно младо момче, на твой сътрудник в националния тим. Жалко. Петков е към края на кариерата и не е хубаво тя да завършва по подобен метод.

Какво се случва с милионите, платени за емблемата и активите на банкрутиралото сдружение?
- Те са по сметките на въпросното сдружение. За тях в този момент дава отговор синдик Дора Милева. Две минути, откакто наредихме превода, те са стигнали до нея. Още тогава се чух с Милева и го удостовери. Сега би трябвало всеки един от кредиторите да съобщи вземанията си, да даде банкова сметка. Питайте нея какво се случва. ЦСКА си свърши работата. Защото чета и такива нелепости - че нищо не било платено, че имало някаква скица. Ние нямаме връзки към идните заплащания. ЦСКА заплати и в този момент чакаме публично да придобием активите на банкрутиралото сдружение.

Появиха се информации, че може да се обедините с ФК ЦСКА 1948. Отговарят ли на истината?
- Много се смях, когато прочетох това. Няма какво да се сплотяваме. В ЦСКА сме си обединени. Феновете се сплотиха в любовта си към ЦСКА още преди години. Те са зад клуба, зад тима, зад Гриша Ганчев, който извърши своето заричане. Обединяваме се и по празници - събираме се с ветерани, с деятели, почитатели... 1948? Те си поиграха на ръководители, на почитатели. Вече даже на самите себе си не са забавни. Както споделих, чакаме да получим публично активите и ще видят какво ще предприемем. За името им не можем да имаме искания. Така са го запазили в Търговски указател. Има и 27-28 клуба с името " Левски ". Има няколко " Ботев "...

БФС задейства ли се по въпроса с връщането на историята на ЦСКА в уеб страницата на УЕФА?
- Имаме дълга история с Борислав Попов от БФС. Той е най-независимият човек, който познавам. Просто, тъй като нищо не зависи от него. Изпълнява волята на други. Всеки да реши за себе си кои са тези " други " хора. Очакваме от БФС да си изпълнят отговорностите. Ние нашите сме си ги изпълнили с заплащането за емблемата и активите. БФС би трябвало да оказва помощ на клубовете. Оставаме с усещане, че с ЦСКА не е тъкмо по този начин. Няма никаква драма. Този мач свърши с заплащането. Враговете да са спокойни. Историята си е наша, ще бъде официализирана в уеб страницата на УЕФА.

Споменахте за нов стадион на ЦСКА. Кога се чака да стартира построяването на подобен?
- Само ЦСКА, към този момент 20-30 години, заплаща наем за стадиона и базите. Представете си какъв брой пари са това. Тези милиони сигурно натежаха и " помогнаха " за банкрута на остарялото сдружение. Трябва да помислим за партньорство с страната. Те да запазят собствеността на стадиона и базите, ние да влагаме в тях. Говорят се някакви небивалици по какъв начин Ганчев и Инджов са в ЦСКА поради базите. Като построят нов стадион, нова съвременна подготвителна база, по-късно къде ще ги занесат? Естествено, че всичко остава за поколенията.

Работи ли се към този момент по селекцията?
- Този въпрос не към мен. Има треньор, управител, скаутско звено. Предпочитам да не разясня селекция. В този интервал, каквото и да забележим по медиите, в множеството случаи става въпрос за спекулации. Още има мачове.

Ще има ли ЦСКА нов състезателен шеф преди Нова година?
- Знаете, че се направиха промени в клуба на високо равнище. Има нов Съвет на шефовете. Пламен Марков стана изпълнителен шеф. Както се споделя - пазим легендите. Процесите в клуба не се трансформират кой знае какъв брой с тези промени. Ясно е, че има един мощен човек в ЦСКА. Това е Гриша Ганчев. Другите под него гледат да си правят работата по допустимо най-хубавия метод.

Павел Колев беше разгласен от Спас Русев за нов изпълнителен шеф на Левски от Нова година. Има ли спор на ползи, тъй като той към момента е на пост в БФС? Това питаха почитатели на ЦСКА...
- Е, чак спор на ползи, не мисля... В седмицата, когато оповестиха Колев, Левски изиска от БФС един избран арбитър да не управлява техни мачове. И от БФС има сложиха тъкмо този рефер. Павел Колев няма инструмент, с който да въздейства чак толкоз в БФС, колкото клубът от Разград. Познавам го, интелигентно момче. Изненадан съм от решението му да отиде в Левски.

Очаквате ли за мача с Лудогорец на " Армията " да пристигна Кирил Домусчиев?
- Убеден съм, че няма да пристигна на стадиона на ЦСКА. Но чакам господин Ангел Петричев. Нямам нищо срещу него. Даже много е обран в изявленията си напоследък. Но тактиката на плана от Делиормана е ясна - брутално ликвидиране на всичко, което се пробва да диша и съществува в българския футбол. Всичко, като се изключи Проекта. Това нещо за мен не е футболен клуб. В основите на футболния клуб би трябвало да са залегнали обич към самата игра и феърплей. Къде виждате обич и феърплей в Лудогорец? Няма такова нещо...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР