Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) на свое заседание

...
Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) на свое заседание
Коментари Харесай

CEV сложи край на европейските клубни турнири за сезона

Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) на свое съвещание през днешния ден реши да постави завършек на клубните шампионати - Шампионската лига, Купата на CEV и Чалъндж къп за мъжете и дамите, за този сезон, в това число и Суперфиналите на ШЛ, които бяха планувани за 16 май в Берлин. Всички евротурнири бяха краткотрайно спрени при започване на март поради пандемията от ковид, а в този момент са изцяло анулирани.
 CEV спря всички шампионати за неустановен период
Независимо от това, че не съумя да се завърши сезона на европейските клубни шампионати, Административният Борд (б.р. Управителният съвет) се е съгласил да отпусне над 80% от предстоящите парични награди на тимовете останали досега в трите надпревари. И освен това, Бордът на CEV към този момент се е заел да резервира същите наградни фондове за сезон 2020/2021 и даже да утвърди спомагателна финансова поддръжка за клубовете през идната година.
 CEV подкрепя с 2 600 000 евро участниците в евротурнирите
Административният Борд анулира и Европейската Златна и Сребърна Лига за мъже и дами, в която трябваше да вземе присъединяване и България при дамите, които бяха планувани за края на май и юни. В същото време квалификациите за Евроволей 2021 са отсрочени, като вероятно ще се проведат през януари 2021-а. Но въпреки всичко, окончателното решение за тях би трябвало да бъде взето до 1 юли.
 България със 7 тима в евротурнирите
Що се отнася до четирите европейски шампионати във възрастовите групи (U17 и U19 за дами и U18 и U20 за мъже), които би трябвало да се проведат през 2020 година, членовете на Борда утвърдиха проект за пренасрочване на квалификационните им кръгове за по-късно през лятото. Освен това от CEV ще се свържат с уредниците на съответните финали, с цел да се намерят подобаващите дати за провеждането на тези събития, като се вземе поради и развиването на пандемията. От Европейската конфедерация ще дават финансова поддръжка на уредниците на всички европейски шампионати и квалификации във възрастовите групи, както и на тимовете, които ще пътуват, и ще вкарат някои облекчения за другите шампионати в интерес на уредниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР