Административен съд - Благоевград е потвърдил установения от КПКОНПИ конфликт

...
Административен съд - Благоевград е потвърдил установения от КПКОНПИ конфликт
Коментари Харесай

КПКОНПИ установи конфликт на интереси при двама общински съветници в ОбС - Благоевград

Административен съд - Благоевград е удостоверил открития от КПКОНПИ спор на интереси по отношение на Валентина Шаркова - общински консултант в Общински съвет – Благоевград (мандат 2019 – 2023г.). Тя е гласувала решения на Общинския съвет за понижаване с 30%, а след това и за освобождение от възнаграждение на концесионни вноски на търговски сдружения –концесионери на общински парцели. По същото време самата Шаркова е работела по трудов контракт в едно от дружествата-концесионери и е получавала заплащане във времето, в което е била и общински консултант, а със притежателите на същото сдружение е имала дълготрайна икономическа обязаност.

По този метод тя е осъществила спор на ползи в частен интерес на свързани с нея лица. Наложени са й санкции в общ размер на 10 000 лева и е отнета сумата от 100 836, 14 лева, представляваща цената на осъществената материална полза.

С Решение на Административен съд - Благоевград е доказан и конфликтът на ползи за Бисер Стойчев - общински консултант в Общински съвет - Благоевград (мандат 2019 – 2023 г.). За същия е открито, че е дал своя вот на съвещание на Общинския съвет в частен интерес – собствен и на обвързвано с него лице (съпругата му). Вместо да си направи самоотвод, той е дал своя вот " за “ разрешаване на изработването и одобряването на промени в подробния организационен проект на населено място към Община Благоевград, в което той и брачната половинка му имат парцел. Наложена му е санкция от 5000 лева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР