Административен съд – Благоевград отложи за разглеждане в открито съдебно

...
Административен съд – Благоевград отложи за разглеждане в открито съдебно
Коментари Харесай

Заради нередовно призоваване на общинския съветник Ж.Карадалиев, АС – Благоевград отложи първото заседание по делото за избора на ОбС Петрич

Административен съд – Благоевград отсрочи за разглеждане в намерено правосъдно съвещание на 27. 11. 2023г. от 14:00 часа делото, формирано срещу Решение № 300-МИ/31. 10. 2023г. на Общинска изборна комисия – Петрич за установяване на изборните резултати за общински съветници на община Петрич. Нередовно приканване на определен за общински консултант, по силата на оспореното Решение на ОИК – Петрич, като заинтригувана страна е причина да не се даде ход на делото. Съдът разпореди приканване на Живко Карадалиев по телефон, на домакински адрес и на адреса на Общински съвет – Петрич посредством неотложно връчване, с инструкции за длъжностното лице по приканване – при отвод, отводът да бъде вписан в призовката.
Адм. дело №1068/2023г. е формирано по тъжба на Марио Минев, претендент за общински консултант от листата на Политическа партия Движение за права и свободи в община Петрич срещу Решение № 300-МИ/31. 10. 2023г. на Общинска изборна комисия – Петрич. Към делото присъединени още пет каузи по разказа на Административен съд – Благоевград, всички формирани по тъжби против № 300-МИ/31. 10. 2023 година на ОИК – Петрич. Двама от жалбоподателите отдръпнаха жалбите си преди насрочване на първото съвещание.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР