Adelaide International 1, първи кръгДаниил Медведев – Лоренцо Сонего 7-6(2),

...
Adelaide International 1, първи кръгДаниил Медведев – Лоренцо Сонего 7-6(2),
Коментари Харесай

Медведев бе сериозно затруднен, но прекъсна негативната си серия


Adelaide International 1, първи кръг

Даниил Медведев – Лоренцо Сонего 7-6(2), 2-1 (отказване на Сонего)

Даниил Медведев стартира сезон 2023 с сложна победа над Лоренцо Сонего в първи кръг на ATP 250 шампионата в Аделаида. Руснакът трябваше да избавя девет сербола в първата част, а във втората изостана с пробив, преди неговият конкурент да се отдръпна поради крампи в краката.

По този метод Медведев прекъсна серията си от четири следващи загуби и ще се изправи против иомир Кецманович в идната фаза.

При в десетия гейм някогашният №1 пропиля задатък от 40-0 и бе изправен пред шест сетбола, преди в последна сметка да успее да завоюва подаването си. При 6-5 Сонего още веднъж бе доста покрай спечелването на сета, само че позволи поврат от 0-40 и по този начин се стигна до тайбрек. Италианецът продължи да играе доста офанзивно и да слага под съществено напрежение третия в схемата, само че Медведев показва чудесна игра в отбрана и в последна сметка се наложи със 7-6(5).

Физическите старания, изразходени от Сонего, започнаха да оказват своето въздействие след края на сета, когато световинят №45 изиска здравно спиране поради болки в дясната ръка. Италианецът проби при започване на втората част, само че Медведев незабавно върна брейка, след което поведе с 2-1. Това обаче се оказа последният гейм в мача, защото Сонего получи мъчителни крампи в краката, поради които бе заставен да прекрати присъединяване си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР