Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 7 февруари

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 7 февруари, петък.
" 24 часа "
Европейската комисия прикани няколко страни, измежду които и България, да показват бързо проектите си за енергетиката и климата, които считат да приложат, с цел да понижат парниковите газове до 2030 година в Европейски Съюз, разкриват източници от Европейска комисия.
Страните членки имаха период до края на 2019 година да предадат окончателните си проекти, с цел да изпълнят уговорките, поети от Европейски Съюз в границите на Парижкото съглашение за климата.
Европейски Съюз даде обещание да понижи с 40% парниковите си излъчвания до 2030 година, по отношение на равнищата от 1990 година Но Европейска комисия на Урсула фон дер Лайен желае да реализира още повече и засяга понижаване с 50% и дори с 55%, като се надява да може да предложи тези числа на страните членки през лятото.
Досега 19 страни от Европейски Съюз са показали националните си проекти. Деветте закъсняващи са Франция, Германия, Испания, Ирландия, България, Люксембург, Румъния, Словения, както и Обединеното кралство, което излезе от Европейски Съюз предходната седмица.
" Монитор "
Нелегалният транспорт на пасажери да бъде криминализиран, оферират депутати от разнообразни парламентарни групи. Затвор от 3 до 10 години заплашва всеки, който без позволение, регистрация или лиценз, прави транспорт. Наказанията бяха контрактувани от превозвачите с премиера Бойко Борисов на срещата, отдадена на обсега на тол системата.
По-леко ще бъдат наказвани, от 3 до 5 години и конфискация на МПС-то, нарушителите, които правят транспорт без позволение, регистрация или лиценз. По-сурово, с отнемане от независимост от 5 до 10 години, само че и санкция от 5000 до 10 000 лв., ще бъдат наказвани провинилите се, в случай че получават от активността си и обилни непозволени приходи. Съдът може да постанови и конфискация на част или цялото им имущество.
" Труд "
Въпроси за какво хората емигрират и за какво дамите не раждат повече деца ще има при преброяването през януари 2021 година Още през март тази година ще има пробно броене на хората и постройките в няколко общини.
При преброяването ще бъдат попълвани анкетни карти за жилището ни, за раждаемостта и за миграцията. Поставен е въпросът по какви аргументи хората емигрират - дали за това имат значение образованието в страната, корупцията и политическата атмосфера.
За раждаемостта ще бъдат сложени въпроси какъв брой деца би трябвало да има едно семейство и от какво зависи решението да имате още едно дете. Ще би трябвало да отговорите дали за решението за още едно дете значение имат приходите и помощите за развъждане на деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР