“Абсурдно е да се сравнява ситуацията в Калотина-запад със ситуацията

...
“Абсурдно е да се сравнява ситуацията в Калотина-запад със ситуацията
Коментари Харесай

Машинист е получил указание да потегли на червен светофар от гара Калотина-запад

“Абсурдно е да се съпоставя обстановката в Калотина-запад със обстановката в Гърция. Действително има подобен случай - на жестоко потъпкване на разпоредбите за придвижване на влаковете от страна на дежурния началник, който беше отхвърлен от работа и заменен от началника на гарата``. Това съобщи шефът “Управление придвижването на влаковете и капацитета” в НКЖИ Данчо Георгиев, откакто на ватман е обещано напътствие да тръгне на червен светофар от гара Калотина-запад.

Казусът е от 3 март. Влакът се е движил от Димитровград, Сърбия, към гара Драгоман в София. Поради отвод от страна на машиниста влакът се забавя с 22 минути, а издалият напътствието чиновник е отхвърлен от служба.

По думите му не е имало риск от злополука не е имало, тъй като междугарието било свободно.

“Пълен парадокс е! Никой в тази страна не би си разрешил да мине на алено по инструкции. Указания е имало от небрежност и от отвращение за осъществяване на служебните отговорности от страна на дежурния ръководител”, добави още той.

``На червен сигнал се минава при положение на щета на осигурителната техника, само че за задачата има нормативно написани документи, при които на машиниста на влака се връчва писмена заповед и се дефинират изискванията за тръгване от гарата”, разясни Георгиев.

``В този случай е имало механически проблем, който се показва в щета на локомотива на товарен трен, потеглил от гара Калотина-запад и разследване повредата се е върнал назад, с което е блокирал междугаровата осигурителна техника``, добави още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР