Абсурд в системата на КАТ. Десетки шофьори фигурират като длъжници,

...
Абсурд в системата на КАТ. Десетки шофьори фигурират като длъжници,
Коментари Харесай

Абсурд в системата на КАТ: Шофьори остават длъжници и след платена глоба

Абсурд в системата на КАТ. Десетки водачи попадат като длъжници, макар че са си платили санкциите. Те може и да останат без книжки в идващите дни. Това е изцяло допустимо, макар че от Министерство на вътрешните работи настояват, че проблем със системата няма. И незабавно, откакто санкцията се заплати, то заплащането се отразява някъде. Все отново, от Министерство на вътрешните работи прецизират, че има случаи, когато може да се получи неразбирателство . Например, поради погрешно попълнени документи по време на заплащането.
В началото на 2017-а година глобяват Красимир Цветанов, поради погрешно паркиране. Една година по-късно той към момента е дебитор, макар че си е платил санкцията.
Системата не работи и съгласно Крум Първанов.
„ Актът ми е публикуван на 29.09 2017г. и съм го платил на 01.10.2017г. Два дни след издаването. На седми декември ми се обадиха, че имам неплатен акт, на което аз споделих, че няма такова нещо”, описа той пред Нова тв.
Така през днешния ден, в случай че бъдат спрени за инспекция, в таблетите на униформите ще изпише, че двамата са с неплатени санкции. А това може да им коства книжката, в случай че те не показват доказателство, че са платили. След това пък катаджиите би трябвало да създадат инспекция.
Според пътна полиция проблем в системата няма. Ако не е отразено заплащането, то има причина. В случая на Красимир също ставало дума за неточност. Когато плащал в банката като съображение изписал без редуциране - " наказателно разпореждане и номера ". Така знаците ставали повече в сравнение с програмата разрешавала. А казусът не бил на Министерство на вътрешните работи и тяхната система, а на чиновниците в банката, които не са предизвестили клиента си при заплащането, настояват от Пътна полиция. Ако се окаже, че в действителност заплащане има, само че не е регистрирано в автоматизираната система, то поправката се нанася ръчно. Но единствено тогава, когато жителите проявят самодейност и алармират за казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР