Абсолютно справедливи са исканията на работещите в Агенция Пътна инфраструктура

...
Абсолютно справедливи са исканията на работещите в Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

Иван Шишков: Справедливи са исканията на работещите в АПИ за по-високи заплати

Абсолютно обективни са настояванията на работещите в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за по-високи заплати, разяснява пред публицисти в Народното събрание служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Поводът е оповестеният за през днешния ден от Синдикат " Пътно дело " към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България митинг на тунел " Витиня " на работещите в АПИ и нейните подразделения в страната. Хората упорстват за нарастване на заплатите с 30 на 100, възнаграждение на изключителния труд и възстановяване на изискванията на работа.

Министърът увери, че се работи по въпроса към този момент към месец и половина, както и че настояванията са безусловно основателни. АПИ и Агенцията по кадастъра са част от Министерството на районното развиване и благоустройството, заплатите там са извънредно ниски, удостовери Шишков. Има дисбаланс в границите на тази година, работи се в тази посока, приказвам с министъра на финансите, уповавам се напълно скоро да бъде решен казусът, изясни той.

По думите му в АПИ работят доста и би трябвало да бъде открит механизъм за по-добро възнаграждение там.

В момента интензивно се завършат тунелите на " Витиня " и се надявам, имам уверението, до 20 декември да бъде пуснато цялото придвижване, сподели още министърът. Той посочи, че такова е било уверението на държавното сдружение " Автомагистрали ", което строи. Има да се поставят мантинели сега, следим времето какво ще бъде, уповавам се в този сектор автомагистрала " Хемус " да бъде приключена, акцентира Иван Шишков.

Той уточни още, че ние сме " магистрално небогати " - има издигнати към 800 км. автомагистрали, сега са ни нужни най-малко 2000 км т.е. има към 1200 км да бъдат построени. Лошото е, разяснява министърът, че за две трети от тях няма и планове. И добави, че, в случай че в този момент и незабавно не бъде проектирано всичко, ще значи след четири години този диалог още веднъж ще бъде воден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР