Абсолютно нищо не са прави за пътната безопасност в София.

...
Абсолютно нищо не са прави за пътната безопасност в София.
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Абсолютно нищо не са прави за пътната безопасност в София

Абсолютно нищо не са прави за пътната сигурност в София. За последните 2 години жертвите от пътни произшествия са нарастнали със 100 %. Столичната община изцяло е пренебрегнала активността и рекомендациите на Консултативния съвет по пътна сигурност.Това акцентира пред Радио София шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев.

"Маркировката липсва на всички места. В София не се работи при лишаване на преимущество. Това е в пъти по-честа причина за произшествия в столицата, в сравнение с несъобразената скорост. Предложихме всички планове и поправки да минават през одит по пътна сигурност. Фандъкова пое този ангажимент, само че нищо не се прави. Трябваше да се сътвори звено, което да извърши ревизия на цялата пътна система на София, да разпознава най-опасните места и те да бъдат усъвършенствани. И това не се направи ", сподели Милчев.

Богдан Милчев заяви, че от началото на 2020 година в Столичната община са постъпили над 400 сигнала за нередности – изчезнала маркировка, погрешно сложени знаци, потребност от мантинела, несинхронизирани светофари по кръстовища.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР