Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи

...
Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи
Коментари Харесай

Цветанов посече Радев заради готвеното вето: Несериозно е!

Абсолютно несериозно е президентът да се изрича, че ще наложи несъгласие на Антикорупционния закон, който още не е признат. Това разяснява в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от „ Фокус “.

Антикорупционният закон не е оповестен в държавен вестник. Все още не е признат. Моля ви, дано да бъдем съществени . Уважение към президента и президентската институция, само че да се изказваш, че ще наложиш несъгласие по нещо, което още не е признато, считам, че е безусловно несериозно. Ние сме парламентарна република, народни представители, които откакто приемем даден законопроект, той става действителност, когато бъде обнародван в Държавен вестник. Тогава към този момент президентът е в конституционните си пълномощия да наложи несъгласие с избрани претекстове. Когато ми задавате този въпрос, показа ли той за претекстовете за налагането на ветото? Има ли показани претекстове? “, запита Цветанов.

Според него единствено оповестено желание не е съществено да се разяснява. „ Ние сме политици, които би трябвало да бъдем със съответната отговорност и да почитаме институциите в България. Уважаваме президента и президентската институция. След като бъде обнародван законът, ще чуем неговите претекстове и ще имаме спор в пленарна зала. Нека институциите да не минаваме с сходни оценки за това кой какво ще направи и да става през медиите. Смятам, че това е малко несериозно “, сподели още Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР