Абсолютно недопустимо да има такса празен стол. Това каза в

...
Абсолютно недопустимо да има такса празен стол. Това каза в
Коментари Харесай

Ангелкова провери заведението с такса стол

Абсолютно неприемливо да има такса празен стол. Това сподели в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Припомняме нощес по предписание на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна инспекция за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което е начислявало на гостите си такса от по 20 лева за празен стол

" Още нощес направихме цялостна инспекция, като цяло услугите дават отговор за двете звезди, които има заведението ", установи Ангелкова.

 Борисов изиска инспекция на заведението, начислявало такса
Борисов изиска инспекция на заведението, начислявало такса " стол "

Комисията за отбрана на потребителите към този момент е подхванала инспекция...

Тя посочи, че в заведението има поискана смяна на категоризацията. Освен това инспекция била направена инспекция от КЗП и от данъчните. " За мен е учудващо по какъв начин може да се желае такса празен стол. Това е изрично неприемливо ", съобщи Ангелкова.

Министърът уточни, че с измененията в закона туризма се планува въвеждането на инспекторат, който да има пълномощията да лишава звезди и за затваря заведения и с който ще се подсигурява качеството на предоставената туристическа услуга.

Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите разяснява, че предишното лято е имало заведение, което желало " такса дете ". Той съобщи, че при инспекцията е установена нелоялната ресторантьорска процедура - нещо, което го няма в менюто да бъде калкулирано в касовия бон. Димитър Маргаритов съобщи, че е хубаво, че потребителите са дейни и алармират. Той увери, че заведението ще бъде глобено.

Самият притежател Тони Матеев на собствен ред също призна, че това е неприятна ресторантьорска процедура. " За пръв път я употребявам ", призна Матеев грешката си. Аргумент било, че те като расторантьори не са били предизвестени, че ще са по-малко гостите.

" В същото време ние връщаме други хора ", отбрани се Матеев. Той разясни, че софтуерът, с който работили издавал две бележки предсметка и касов бон. Клиентите били получили и двата бона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР