Абсолютно дискриминационно е да е задължително за секциите с над

...
Абсолютно дискриминационно е да е задължително за секциите с над
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия посочи как машинното гласуване може да бъде спряно от съда

Абсолютно дискриминационно е да е наложително за секциите с над 300 гласоподаватели, а под тази численост да е с хартия. Ще откажем доста хора – заради възрастови и просветителни характерности. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков, татко на дългогодишния народен представител от ГЕРБ Александър Ненков, чиято майка Юлия е ръководител на Комисия за защита на конкуренцията.
Според Ненков, в случай че това бъде счетено за дискриминационно, е нарушаване – надлежно жалбата на ГЕРБ в Конституционния съд има късмет. " В съдилищата въведохме компютри, само че не беше елементарно – последователно минахме от пишещи машини на компютри ", сподели той пред bTV.
 Решено: ЦИК купува още 1500 машини за гласоподаване Решено: ЦИК купува още 1500 машини за гласоподаване
Още 1500 машини за гласоподаване ще купи Централната изборна комисия за предварителните парламентарни избори на 11 юли. Това решение беше...
Възможно е Конституционният съд да се произнесе след изборите, призна обаче Ненков. Това може да е причина да има тъжби за анулиране на предварителните избори, стана ясно от думите.
Съдията дефинира за " скандално ", че резултатът от гласуването се определял от машина. Трябва да има засичане на данни – от това, което гласоподавателя получава като квитанция и това, което отива като протокол от машината в секционната изборна комисия.
Промените не би трябвало да улесняват изборната администрация, а гласоподавателя. Народовластието сподели, че избира 72-73% да гласоподава с хартия, съобщи Ненков, визирайки по какъв начин се гласоподава на постоянните парламентарни избори от 4 април, 2021 година.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР