Абсолютният дебютант на европейски финали Северна Македония инкасира второ поражение

...
Абсолютният дебютант на европейски финали Северна Македония инкасира второ поражение
Коментари Харесай

Северна Македония инкасира нова загуба на UEFA EURO 2020

Абсолютният дебютант на европейски финали Северна Македония инкасира второ проваляне от два мача на UEFA EURO 2020. Футболистите на селекционера Игор Ангеловски отстъпиха на Украйна с 1:2 в мач от група С на конкуренцията.

От своя страна отборът на Украйна прекъсна кошмарна сериоя от шест следващи загуби на еврофинали и записа първи три точки, запазвайки шансове за продължение напред в шампионата.

Двата тима изиграха забавен конфликт на стадион „ Национал Арена”, който с изключение на три гола, предложи и голям брой забавни моменти, включително и две пропуснати дузпи – по една за двата отбора.

Мачът в румънската столица стартира с масиран напън на символичните домакини от Украйна. Още в първите няколко минути футболистите на Андрий Шевченко стигнаха до няколко корнера пред вратата на Столе Димитриевски, като стражът на северномакедонците на два пъти трябваше да се намесва доста съществено. И в двете обстановки бе забъркан Малиновски, който обстрелва вратата от отлични позиции.

Едва в 16-ата минута отборът на Северна Македония стигна до противниковата врата, като след центриране отдясно, Елиф Елмас имаше опция да стреля, само че го направи прекомерно едва и неопределено, пращайки топката в навън.

Следващата опция още веднъж бе на сметката на украинците. След бърза офанзива през центъра, топката бе пратена отдясно, където Андрий Ярмоленко пое и навлезе в наказателното поле. Халфът на Украйна настройки топката си на левия крайник и стреля мощно, само че в последния миг изстрелът му бе блокиран, а по-късно Димитриевски боксира надалеч от вратата си.



Натискът на Украйна въпреки всичко даде резултат в 29-ата минута, когато резултатът в мача бе откри. След следващия корнер, топката бе центриране в наказателното поле, където футболист на Украйна съумя да я отклони към далечната греда, където Андрий Ярмоленко бе оставен безусловно непокрит и от дребен ъгъл съумя да насочи коженото кълбо в мрежата.

Само пет минути по-късно Украйна удари по своя съперник за повторно. Този път Роман Яремчук се измъкна майсторски от засадата и излезе очи в очи с вратаря на Северна Македония и с лекост осъществя в близкия ъгъл за 2:0.



Малко преди почивката ветеранът и капитан на Северна Македония Горан Пандев осъществя хубав гол, прехвърляйки вратаря на Украйна, само че попадението вярно бе анулирано поради засада.



На почивката селекционерът на Северна Македония Игор Ангеловски извърши две промени във състава си, като в игра се появиха Александър Трайковски и Дарко Чурлинов. Този ход на експерта раздвижи играта на неговия отбор в предни позиции. Северна Македония стартира да работи много по настоятелно в нахлуване, а в 55-ата минута западните ни съседи стигнаха до дузпа.

Ветеранът Горан Пандев бе съборен в наказателното поле от Александър Караваев, а аржентинският рефер бе безапелационен и уточни бялата точка. Зад топката застана Езджан Алиоски, чийто първи удар бе отразен от вратаря на Украйна, само че при добавката той не сгреши и понижи пасива на своя отбор.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР